Omgjort: Kroppssmerter

Innsendt spørsmål

­­Følger det smerter i kroppen som flytter seg hele tiden!!!! Blir fort sliten og trøtt spesielt på formiddagen!!! Har lyst til å være med på masse, men klarer ikke!!! Har hatt bryst kreft er det noe sammen heng med det!!!

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 04. mai 2019, klokken 21:17

Smerter som flytter seg til nye steder hele tiden pleier å være en følge av overbelastning eller feilbelastning over lang tid. Dette fører til slitasjeskader og derfor smerter i muskler og omkring leddene. Det kjennes ofte som leddsmerter noe av det, og mange mistenker de har fått revmatisk leddgikt, men som regel er det "bare" muskulært. Du skal allikevel la deg utrede, spesielt for giktlidelsen polymyalgia revmatika som rammer spesielt muskler omkring hofter og skuldre og hvor man er svært trett om morgenen. Mål senkningen, dersom den er veldig høy og du har svært god effekt av prednisolon (kortison) så er det nok polymyalgia reumatica, dvs muskelleddgikt.


Mest sannsynlig derimot er det nok muskulært, hvilket betyr at du trenger å ha musklene i bevegelse. Jeg synes derfor du skal oppsøke en manuellterapeut, dvs en fysioterapeut med videreutdanning og som defor har lov til å bestille bilder og henvise til spesialist. Du trenger ikke henvisning fra legen din.


Men selvsagt skal du aller først gjennomgå en helsesjekk hos fastlegen din. Du er jo trett i tillegg og det er ikke sikkert smertene og trettheten trenger å ha noen sammenheng. Du må derfor undersøkes og det må tas en del blodprøver. Finner man intet er det viktig at du blir tilsett av en manuellterapeut. De kan hjelpe deg.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon