Overdose av Levaxin, Cetirizin og Fluoxetin

Innsendt spørsmål

­Hei, jeg har tatt overdose for fem daget siden. Jeg angrer meg, og jeg tør ikke å fortelle til noen. Ingenting har skjedd, men dagen etter at jeg tok for mange piller, var hodet mitt høy. Men nå er det ok. I de siste to dager har jeg merket at jeg har litt ubehagelig vannlatning, fått vanskeligere i å sove, og tregere mage. Bør jeg dra uansett til legen, eller er det noe jeg kan gjøre for å bli "frisk" igjen? Jeg er redd for å få en slange i munnen for å rense magen

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 19. juni 2016, klokken 10:23

Med tanke på "slangen er det ikke mer å hente. Det er ingen rester igjen å suge opp. Ventrikkeltømming ("slangen") skal som regel foretas i løpet av de to første timene, avhengig av hva slags substans man har blitt forgiftet med. Enkelte medikamenter nedsetter mage- og tarmbevegelser. Her kan det være aktuelt å ventrikkeltømme også etter to timer, men i ditt tilfelle vil ventrikkeltømming være uaktuelt uansett.


Hva så med det du har tatt. Du oppgir under tilleggsopplysninger å ha inntatt følgende:  • Levaxin: Max 20 stk Levaxin 50 µg (mikrogram). 1 µg er 1/1000 mg og 20 stk á 50 µg gir 1000 mg, eller 1 g enklere sagt. Inntak opptil 2 mg (2000 mg, dvs dobbelt så mye som det du tok) forventes å gi lite eller ingen symptomer. Eventuelle symptomer vil kunne komme innen 1-4 døgn. Det har gått fem dager og "faren" er over. Se Giftinformasjonen. Disse grensene gjelder for voksne. 

  • Cetirizin: Voksne kan innta inntil 500 mg. Du har inntatt 100 mg og har antakelig blitt døsig, men noe alvorlig kommer ikke til å skje. Se Giftinformasjonssentralens informasjon.

  • Fluoxetin: 30 stk fluoxetin á 20 mg = 600 mg. Dette er helt på grensen til hva som kan gi moderat, men ikke alvorlig forgiftning. Fra 800 mg og høyere doser opptrer bivirkningene på hjertet og man skal ta EKG


Det er vanskelig å si om det var fluoksetin eller cetirizin som ga disse symptomene dagen derpå, men nå har det roet seg. Det erikke noe man kan få gjort med tanke på å gi kull, utføre ventrikkeltømming, gi motgift eller nøytraliserende midler eller andre støttemedikamenter nå, men du må selvsagt komme i kontakt med legen din og fortelle litt omkring hvorfor dette skjedde. Dette kan komme uforvarende på deg på nytt, og i slike situasjoner vil du ikke være i stand til eller ønske å ta kontakt for hjelp. Derfor må du ta konakt for å få hjelp så du ikke får slike tanker igjen, før trangen melder seg på nytt.


Jeg har opplevd flere mennesker som mislykkes i å ta sine liv og ende opp med å ødelegge seg i stedet. 


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon