Ritalin og magesmerter

Innsendt spørsmål

­hei. Jeg har en sønn på 12 år. Begynte med ritalin 23. April. 10 mg. Økte søndag 29. Til 20 mg. På onsdag natt 2.mai begynte han kaste opp og magesmerter. Oppkast varte ett døgn. Men mage smerter har han fortsatt. Vi trodde først det var mage virus...Men dette minner meg ikke om det. Han pusker i seg litt mat og drikke. I dag har jeg ikke gitt han medisin for å se. Han har mildere smerter nå. Dog vondt. Kan dette ha med ritalin å gjøre? Usikker om vi bør gi han medisin i morra.. Hva tenker du?
Kan og nevne han har hatt et par episoder nattetid med noe hallusinasjon ..

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 07. mai 2018, klokken 22:34

Disse plagene er vanlige bivirkninger av Ritalin, men lindres gjennom forsiktig oppstart og ved at man tar tablettene samtidig med mat. Men selvsagt kan dette også være tilfeldig da mageplager og er en vanlig begivenhet. For sikkerhets skyld ville jeg ikke økt med 10 mg, men bare 5 mg, og tatt medisinen sammen med mat. Returnerer eller øker mageplagene vet dere det er tablettene og dere må vente ennå litt til før dere øker med 2,5-5 mg + mat. Øker ikke mageplagene når dere starter opp igjen med økt dose kan dere ikke sikkert si om det var en tilfeldighet eller om det var tablettene, så da må dere for sikkerhets skyld bare fortsette med 5 mg økninger inntil ønsket effekt, og sammen med mat, og ikke hyppigere økning enn ukentlig, dvs tidligst hver syvende dag, eventuelt senere hvis mageplager. Disse bivirkningene er vanlige bare i starten. De toner seg som regel ned og bort etter hvert, men kan returnere etter en periode med medisinstopp. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon