Røde prikker/nupper på penis

Innsendt spørsmål

­Røde prikker/nupper på penis.
Er ett spørsmål som er stilt flere ganger tidligere, men her kommer det igjen++

Får med ganske jevne mellomrom en del røde prikker på penis, hovedsak under forhuden (rett under hode). De kan noen ganger klø litt, og kan se ut noen ganger som de flasser/skjolder av litt.
Har fra tidligere herpes, og har tenkt at det kan være i forbindelse med det. Men utarter seg ganske annerledes(får ikke noe"sår"), pluss sjansen for så hyppige utbrudd er vel litt sjeldent.

Småbarnslivet har jo satt en kraftig brems på sexlivet, så samleie kan det gå en stund imellom. Det samme med egen nytelse.

Hygiene vil jeg si at jeg er nøye med, dusjer minst 1 gang til dagen, og bruker hovedsak bare rennende vann til å vaske nedentil.

Hva kan det være og hvor kommer det fra?
Sopp har jeg tenkt en del på, men er det fra fruen sin normal flora det stadig kommer tilbake av?

Litt vanskelig å få igang ett aktivt sex liv når man skjems litt av disse små plagene

Doktor Alina Colonelu

Svar fra legen (Alina Colonelu)

Sist endret 09. mars 2020, klokken 09:48

Hei.


Røde prikker/utslett på penis kan ha mange forskjellige årsaker.


Du forteller at du har kjent herpesinfeksjon; vanligvis gir senere herpesutbrudd færre småblemmer/sår en det første utbruddet, disse varer i ca. 1-2 uker og bør være ledsaget av svie/ubehag. I det du forteller finner jeg lite som kan tyde på herpesutbrudd.


Eksem, både atopisk og allergisk kan være årsak. Vanligst er irritasjon av huden fra såpe eller stoffer/klær som kommer i kontakt med huden eller pga. irritasjon etter langvarig samleie.


Seboreisk dermatitt kan også være en vanlig årsak til gjentagende rødhet på penishode, men den er vanligvis assosiert med flassig i hodebunn, øyebryn, perinasalt, eventuelt øvre deler av trunkus, armhuler og lyske.


Psoriasis kan ofte ramme penisen og gi skjellende flekker på skaftet eller gjentagende rødt utslett på penishode, men du bør ha utslett også andre steder for at en kan konkludere med at dette er årsaken til plangene dine.


Soppinfeksjon kan gi rød og hissig slimhud samt flassende utslett. Kløe kan være ledsagende symptom. Det er ikke så ofte at soppinfeksjon oppstår hos menn, siden det er ikke like fuktig område som hos kvinner, men det kan skje.


Avhengig av årsak, er det forskellige måter å behandle tilstanden (ved soppmistanke er det antimykotikum som f. eks. canesten som brukes, ved eksem mistanke er det kortison som har effekt osv.), men uansett årsak, løsninger finnes for at du blir kvitt av dine symptomer.


Du nevner ikke hvor ofte får du disse røde prikker, størrelse på prikker, hvor lenge vedvarer utslettet, eller om du har sett en eventuelt utløsende faktor. Jeg kan ikke konkludere med 100% sikkerhet hva er egentlig årsaken til plagene dine, basert bare på det du forteller og uten å ha sett på utslettet.


Jeg anbefaler at du kontakter legen din slik at riktig diagnose blir stilt opp og riktig behandling startes raskest mulig og slik unngår du at ditt sex liv blir påvirket av disse plager.


Håper du fikk svar til spørsmålene dine.  

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon