Rykninger i brystkassen

Innsendt spørsmål

­hei. Jeg skrev inn til dere for noen dager siden.
Lurer på om hun legen misforsto meg eller jeg henne. Velger derfor å sende inn på nytt med mer utfyllende info.

Litt forinfo først.
Livet mitt er hektisk for tiden. Har fått 2 barn på 2 år(juni 18, des 19). Er full fart, mye bering på barna, og amming.I tillegg er svigermoren min på siste stadie i kreft. Jeg har mye vondt i ryggen/andre plasser av amming og bering.spiser når det lar seg gjøre (litt sporadisk).mye amming på natt.gått ned 15 kg siden fødsel for ca 3 md siden.

For 1,5 uker siden ca fikk jeg en ubehagelig pulserende følelse under/bak venstre pupp. En følelse som ikke var konstant men var av og på i 1,5 døgn. Kjente det bedre/kjentes ut som det ble tydeligere om baby lå oppå meg eller jeg satt framoverlent feks. Men kunne også kjenne det når jeg lå iro uten noe oppå eller noe.

Legen her inne skrev at det hørtes ut som hjertebank.

Jeg har mye hjertebank/adrenalin i forbindelse med angsten min. Dette var noe helt annet. Jeg fikk derimot adrenalin/hjertebank AV denne følelsen med angst ilag med for at jeg var redd det skulle være hjertet,og jeg feks plutserlig kom til å dø.adrenalinet/hjertebanken var IKKE sammen med pulseringen. Holdt jeg meg rolig kjente jeg bare denne ekle pulseringsfølelsen/ nesten som leamus på en måte. som gav seg for så å komme tilbake etter en liten stund hele det døgnet.Prøvde å kjenne om det var en følelse utenom hjerteslagene men klarte ikke å kjenne om det var det eller ikke. Var så full av adrenalin nesten hver gang jeg prøvde å kjenne etter. Dette var liksom heller ikke en følelse av jevn hjerterytme i såfall.kjente hjertebank og på en måte pulseringen for seg selv.kjente godt når pulseringen kom og gikk om dere skjønner hva jeg mener.vanskelig å forklare.Kunne ikke se noe muskelsammentrekning utenpå huden. Jeg prøvde.Hadde håpet det bare var leamus.

Dro til legevakten samme kveld som det startet. Hele den stunden jeg var der kjente jeg ingenting til det. Tok ekg likevell, den var normal, pulsen og blodtrykket også. Oksygene i blodet også. Han lyttet,hørte ikke noe galt. Men igjen så kjente jeg IKKE denne ekle pulseringen akkurat da jeg var der.Han trodde det kunne være muskelsammentrekninger men var ikke sikker(ettersom jeg ikke hadde det da).

Ga seg ikke til dagen etter og redd som jeg er så dro jeg til fastlegen. Hun undersøkte meg ikke en gang, var helt sikker på det var urolig hjerte/ hikkende hjerte pga stressende liv og garantert lavt jern. Tok prøver. Alle nivåer av alt var fint(jern,b12,stoffskifte osv).

Da blir jeg jo såklart urolig igjen.Og har mange spørsmål.

Kan hjertebank være sånn pulserende følelse av og på?
Kan det være hjerteflimmer eller noe annet farlig?
Trenger jeg være bekymret?
Jeg har ingen smerter eller noe sånt til vanlig utenom muskelsmerter pga amming og bering i det aktuelle området.
Kan man ha leamus der, så man blir usikker på om det er hjertet?
I bunn og grunn er jeg ganske bekymret for å få det på nytt, eller om det feiler meg noe alvolig.

Så for å oppsumere. Ekkel pulseringsfølelse under/bak puppen venstre side 1,5 døgn av og på. Ingen smerter eller stråling, bare redsel pga angst for at noe skulle være galt.

Doktor Alexandra Trimbitasu

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)

Sist endret 14. mars 2020, klokken 00:27

 Hei.


Takk for nytt spørsmål.


Denne pulseringen som du beskriver kan gått være det som du fikk tolket av legen din som "urolig hjerte / hikkende hjerte". Og det er en av de mange former en kan oppleve hjertebank på.


Så dette kan også være hjertebank.


En annen mulighet er sammentrekninger / rykninger i muskulaturen mellom ribbebein, som ikke er synlig, du kan ikke se dem under huden, kan bare kjenne dem. Når alle prøvesvarene er fine og, som følge, ingen mangler er påvist, er det mest sannsynlig at det er absolutt ufarlige rykninger. De kan være forårsaket også av stress, trethet og angst, som fører til stram muskulatur generelt.


Fotolia 27609209 xs kopi


Kan også være forårsaket av en liten glidning mellom virvlene i øvre delen av ryggraden. Dette kan medføre press på en del fibre i mellomribbe nervene, som kommer ut av ryggmargen mellom virvlene. De betjener, blant annet, nevnte muskler. Det at opplevelsen din er forverret eller forårsaket av endringer i kroppsstilling eller av at barnet lener seg mot deg, kan være en argument som peker mot denne retningen. Som regel, med tiden, går det over av seg selv. Fysioterapi vurdering og veiledning i tilpasset videre trening, egnet dette spesiffike problemet, kan være av stor hjelp.


Uansett hvilken av disse variantene er årsak til rykninger i muskler mellom ribbene, er det ikke noe farlig.


Det kan ikke være hjerteflimmer eller noe annet farlig. Farlige hjertetilstander eller andre sykdommer har vært utelukket gjennom testene du har tatt.


 


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Relaterte spørsmål

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon