Sannsynlighet for graviditet, 51 år gml og ikke menstruasjon på 13 måneder.

Innsendt spørsmål

Jeg er en frisk og sprek dame på 51 år. Jeg har 3 barn, fikk første barn som 36 åring og siste da jeg var 42 år.
Jeg er nå livredd for at jeg kan ha blitt gravid på nytt, og tørr rett og slett ikke ta en test. Det vil i tilfelle være total krise av grunner jeg ikke vil gå inn på her.Sist jeg hadde noe som lignet på menstruasjon var mars-april 2017. Jeg har vært sikker på at jeg da ikke kunne bli gravid. Jeg har hatt samleie flere ganger det siste året uten noen form for prevensjon. Nå kjennes det plutselig ut som om noe rører seg på venstre side i maven, ca i navle høyde, kanskje høyere, og nedover mot lysken. Kommer og går. Dette har vart noe dager nå.
Jeg har ingen andre tegn på graviditet, ingen større mage eller lagt på meg andre steder (jeg er ganske tynn (171h/55kg), så merker fort om jeg legger på meg, ikke større eller ømme bryst, ingen kvalme. Har nå litt menssmerter/murring nederst i maven, men det har jeg ofte ellers og.Jeg er så redd at jeg klarer ikke å spise, har vondt i hodet av alle tankene. Jeg vet at jeg har vært utrolig uansvarlig og dum, og at spørsmålet er dumt da det eneste å gjøre er å ta den testen. Jeg har ingen jeg kan snakke med om dette, og er nå helt utenfor. Hvor sannsynlig er det at jeg er gravid?­

Doktor Helen Karal Melberg

Svar fra legen (Helen Karal Melberg)

Sist endret 03. mai 2018, klokken 18:41

 Hei!


Jeg forstår at du er bekymret, fortivlet og føler deg utenfor. Når det er sagt så mener jeg at sannsynligheten for at du er gravid er minimal. Jeg kan selvfølgelig ikke utelukke det helt, men det er mange ting som taler  i mot det. Det være seg din alder, at du ikke har hatt menstruasjon de siste 13 månder, du har ingen symptomer på graviditet (kvalme, tretthet, forstørrede/ømme bryster) og du har heller ikke lagt på deg.  Det eneste du har er følelsen av  "bevegelse". Vanligvis for de som har vært gravide tidligere, noe du har vært minst 3 ganger, så begynner man å kjenne fosterbevegelser rundt uke 16. Noen har rapportert at de har følt det noe tidligere. For første gangsgravide så kjennes det vanligvis først rundt uke 20 og evt også senere. I og med at du er ganske tynn så ville du nok ha merket en liten kul nederst på magen rundt uke 16. Det beskriver du ikke, noe som igjen taler i mot at du er gravid. 


Likevel, den eneste måten å finne det ut på er å ta en graviditetstest. Den vil høyst sannsynlig roe deg ned, og hvis ikke så vil du uansett få et svar. 


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon