Sitter plagen i kneet eller er låret årsaken?

Innsendt spørsmål

­

Jeg har de siste 2 ukene begynt å få vondt i høyre kne, hvis jeg belaster det litt skeivt eller setter med ned på kne, og legger mye vekt på det. det går helt fint å sette meg på huk, gå vanlig, bevege kneet normalt.

Jeg lurer på om du vet noe om hva det kan være, og skyldes? kan være noe som kan bli ille om jeg ikke får sjekket det opp fort, eller om det kan være noe som gir seg.

Jeg har drevet med "1 beins squat! uten vekter selvfølgelig, men kan feil teknikk / skjev belastning, være årsaken? og mulig går over om jeg lar kneet være i ro litt og ikke belaster det så mye, som trening etc etc?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 13. juli 2015, klokken 14:55

Jeg forstår det slik at dette ikke har oppstått brått (akutt). Bruddmistanke legger vi dermed tilsides. Dersom allmenntilstanden er god (ikke feber eller sykdomsfølelse) og du ikke er veldig hoven og rød i området så er det lite sannsynlig noen infeksjon eller noe reumatisk heller. I grove trekk gjenstår da om dette kan være en menisk som har blitt betent eller om det er lårmuskelen som har fått seg en overbelastning. Lårmuskelen fester seg omkring hele kneet, slik at senefestebetennelse til lårmuskelen kan gi smerter som er umulig å skille fra kneleddssmerter som meniskplager. Både meniskbetennelse og lårfestebetennelse (patellofemoralt smertesyndrom) kan gi plager når man sitter på huk, mens vridningsforverring best hører hjemme hos meniskplagene. Uansett kan du godt se an dette 2-4 uker, med eller uten betennelsesdempende (50 mg voltarol tre ganger daglig til eksempel), eller du kan velge å oppsøke en manuellterapeut da disse ikke trenger henvisning fra fastlege, uten at det er nevneverdig dyrere av den grunn. Er du i tvil, det er veldig plagsomt eller plagene er økende ville jeg ikke sett det an, men fått tilsyn av fastlegen eller manuellterapeut tidligere.


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon