Små hvite "blemmer" i skjeden. Sopp?

Innsendt spørsmål

­Hei.

Idag oppdaget jeg noen små hvite prikker/blemmer på innsiden av underlivet mitt, og når jeg kjente litt etter inn i underlivet så kom det litt hvitt, tykt utflod ut (nesten sånn at noen av blemmene datt av, mens noen ble igjen). Det klør heller ikke veldig, men noen ganger bittelitt.
For omtrent 3 uker siden så hadde jeg en soppinfeksjon, som jeg mener jeg fikk behandlet (har plages med mange soppinfeksjoner i løpet av livet). Jeg har også hatt et par sexpartnere i det siste (uten kondom).
Jeg har derimot aldri hatt små hvite blemmer i underlivet, og når jeg ser nøye etter så går de liksom ganske langt inn i kjeden også. Jeg skjønner ikke hva det kan være, og er veldig redd for at det kan være herpes? Men det ser ikke ut som herpes sår heller, og de er veldig små og helt hvite. Jeg er i Spania akkurat nå og derfor får jeg heller ikke kommet meg til min fastlege med det samme. Hvis du kan gi meg et svar på hva dette er, kunne du eventuelt sagt hva jeg kan kjøpe på apoteket for å bli kvitt det?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 27. mars 2019, klokken 19:47

Herpes er det ikke. Det er røde blemmer som er svært smertefulle. Spesielt det første utbruddet er svært smertefullt. Jeg har vanskelig for å se for meg at dette er noe annet enn sopp. Virkestoffet i soppmidler enten du kjøper det her eller i Spania er klotrimazol, så du kan spørre etter klotrimazol. Eventuelt opplyser du på engelsk  at du plages med candidavaginitis eller vaginal tekst infection, så får du riktig preparat. 


Hjelper ikke dette på få dager må vi tenke annerledes, men da må noen se på deg.


Partner trenger bare å behandles dersom han er rød og sår på penishodet. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon