Smerter i venstre arm av betablokker?

Innsendt spørsmål

­Hei!
Jeg har netopp fått påvist forhøyet stoffskifte. Jeg hadde symptomer som slitenhet og hjertebank, vonde muskler og tørre øyne. Jeg begynte på medisin i går, 5 mg Neo Mercazole (2 tabl. morgen og kveld). Jeg har også fått betablokker som jeg kan ta ved behov. Jeg har tatt 2 doser med Neo Mercazole til nå, og både i går kveld og litt ut på dagen i dag opplevde jeg at venstre arm ble litt doven og rar, og på en måte føles kald (uten å være det). Fra skulderen og nedover, og ut mot hånden. Er dette en vanlig bivirkning, eller er det noe jeg bør undersøke nærmere? Jeg har ikke hatt det før, som jeg kan huske. Jeg tok en halv betablokk på morgenen i dag, men tror effekten av den har gått ut nå. Og nå fikk jeg denne dovne armen igjen. Venstre arm begge ganger.
Bør jeg være bekymret? Legekontoret er stengt for helgen...

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 30. september 2018, klokken 19:06

Dette er ikke bivirkninger av neo-mercazole. Betablokkere kan imidlertid gi slike plager og selv om det ikke er en type tablett du kun tar en dag i døgnet, men opptil flere, så er det allikevel igjen nok av medisinen til å kunne gi bivirkninger. Selv om det ikke er nok igjen av den i blodet til bryte ekstraslag. Dette er ingen farlig bivirkning, så om du nylig har tolerert fysisk aktivitet uten å få brystsmerter er det trygt å ta betablokker på nytt, og får du da igjen nummenhetsfølelse i armen så må vi mistenke betablokkeren. Betablokker mot hjertebank er uansett bare en symptomatisk behandling. Det er ikke noe du ta. Velger du å fortsette å ta den skal du vite at bivirkninger toner seg ned, og forsvinner som oftest helt, i løpet av et par-tre uker.Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon