Smerter som flytter på seg, men som bedres av varmen i Spania

Innsendt spørsmål

­Hei
Har vært i kontakt med dere før. Hadde den gang uforklarlige smerter i bena. Det gikk seg til. De siste årene har jeg hatt store smerter i høyre skulder. Vet det har vært noe feil, men fastlegene mine har ikke villet koste på MR og har istedet sendt meg til fysioterapaut og naprapat. Til slutt var det en kiropraktor på Røa som sendte meg til MR. Biceps, supra spinatus og én buskel til var røket av. Aleris har sydd på plass det som var å redde etter mange år.

Så til poenget: De siste måneder (og år) har jeg hatt store smerter, primert i skuldre og armer, har ikke sovet en natt uten å måtte snu meg gang på gang.
Ligger jeg på høyre side, begynner det å værke der, samme med venstre side. Smertene blir borte etter ca 10 min når jeg snur meg.
Har nå smerter i hele kroppen til dagtid. I skuldre, i overarm, i underarm og nå også i bena. "Vondtene" flytter på seg hele tiden, så jeg blir helt psyket ut dersom jeg skal forsøke å forklare eksakt hvor smertene er.
Gruer meg til å reise meg fra sofaen, gruer meg til å gå ut av bilen. Gjør vondt å tørke seg bak på do, vondt å holde rundt et melkeglass, vondt å ta på seg sokker og klær. Arbeidsoppgaver med armene ut er et helvete, men jeg sykemelder meg ikke av den grunn.
Har pumpa jern siden 1976 og lærte meg riktig kosthold den gang, så jeg har levd sundt selv etter dagens normer.
Har fått diagnosen artrose, men det henger ikke på greip for meg med smerter midt i overarm og underarm og midt på lår og legg som flytter på seg hele tiden.
Nå er jeg i Spania, og smertene er sterkt redusert.
Her har jeg ikke inntatt havregryn eller melk siste 2 uker, som jeg normalt spiser mye av.
Har ved en feiltakelse heller ikke fått i meg Cipralex som jeg har brukt siste 20 år. Har tatt en sovetablett i stedet (ja, bare le).
Jeg ber om et orakelsvar, men skjønner at det ikke er å forvente.
Men, dersom du har noe tips å komme med, ut i fra min beskrivelse, så setter jeg pris på det. Det er så lett å sette seg fast i sin egen tankegang.
Jeg er elektromann, siv.ing, men innser min begrensning når det gjelder medisin.
Mvh

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 23. februar 2019, klokken 22:30

Det var jo flere ting som spiller inn her og som kan forklare hvorfor du ble lindret i Syden. De smertene du beskriver er ikke typisk reumatiske selv om de bedres av varmen. Vi ser at alle som reiser til varmere strøk, nesten uansett hvilke vondter de har, om det er reumatisk, artrose, annen form for slitasje, overbelastningsbetennelser eller fibromyalgi, så blir de bedre. Dette alene kan forklare hvorfor du ble bedre der. Varmen. Men cipralex, som er kjent for å gi smerter, ble heller ikke tatt, så dette kan være forklaringen også. Og det er naturlig å vurdere å passe på å få seponert den dersom du ikke har merket noe til at du ikke har tatt den, men det tør jeg ikke tlråde. Jeg vet for lite om deg til det og man burde uansett ha trappet den ned over lenger tid. Og så var det det siste momentet, du inntol ikke havre eller melk. Du burde i det minste forsøke å få inntatt litt havre og melk for å få utredet den biten i det minste, mens du er der nede.


Jeg er redd det vil returnere når du kommer hjem igjen, men er du heldig så har det med cipralexen eller kostproduktene å gjøre.


Returnerer det ved hjemkomst så kanskje en tilnærming til å bli klokere i å ihendeta dette er å henvise  til et tverrfaglig rehabiliteringsopphold. Les mer om det på Sunnaas.no.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon