Spørsmål om symptomer i bekken området.

Innsendt spørsmål

­Hei.
Kvinne 53 år.
Kronisk betennelse i beina. Anspent muskulatur i kroppen.Litt forhøyet jernlagre i kroppen.
Bruker Cetirizin Sandoz

Blodprøve kan tyde på begynende overgangsalder. Bare ene blodprøven var forhøyet. Skal tilbake om 4 uker ta ny blodprøve. Ingen hete eller svettetokter. Bruker hormonspiral, så aldri hatt mens. Har en del angst og uro, så derfor hjertebank og svimmelhet. Har også hatt parestesier, men disse er nå borte. Er veldig anspent i nakke og hode. Har smerter i kroppen, som flytter på seg. Har litt forhøyet jernverdier. Har også hårtap i 5 år nå. Fått konstatert cyster på eggstokkene for noen år tilbake. De var fine for 3 år siden. Nå har jeg fått en slags trykkfølelse foran i underlivet, og øm mot ene, og av og til begge sidene ( eggstokkene?? ) føler at nedre del av magen står litt ut. Tisser oftere. Litt øm i korsryggen ( ømheten flytter seg oppover noen ganger, og noen ganger er den borte ) Om natten har jeg ingen symptomer på noe. Kommer ettervert som jeg står opp, og utover dagen. Ikke vondt noe, bare ømhet. Nå er jeg virkelig skremt, da jeg er redd det er alvorlig. Kan cystene ha vokst? Er det noe med blære eller tarm?

Doktor Alexandra Trimbitasu

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)

Sist endret 13. mai 2020, klokken 22:47

Hei.


Takk for spørsmål.


Cystene på eggstokk er vanlige hos de fleste damene, de dannes og forsvinner hele veien fra første mens i livet helt til overgangsalderen er over. Da er det også mulig at de cystene du nevner skal ha forsvunnet og kanskje andre dukket opp i mellomtiden.


Symptomene som du beskriver i nedre delen av magen, kan også komme fra eggstokk cyster.


Fotolia 6254953 xs Men slik du beskriver det, kan det mer sannsynlig være plager relatert til selve livmoren. I denne alderen er det vanlig med endringer som fører til økning i dens volum, som muskelknutter eller fortykkelse av hinnen inne i livmoren. Kronisk betennelse, som, av og til kan være relatert til varig spiral bruk, fører også til diffus fortykkelse i livmor vegg. Livmoren ligger nederst i magen, mellom blæren, som er fremme og tarmen, som er bak.


Typisk presser en forstørret livmor både fram og bak; fram, der bukveggen er løsere, fører det til mindre kapasitet i blæren med hyppigere vannlating, så kan den kjennes i variert grad som en framheving av nedre buk, slik du beskriver; bak, der bukvegen er fast, med muskler og skjelett, sendes press videre mot veggen gjennom tarmen, som er myk og fleksibel, så opplever en ryggsmerter.


En til argument i den retningen er at plagene oppstår om morgenen og tiltar utover dagen, noe som viser at de er høyt sannsynlig stilling relaterte. Livmoren får bedre plass i bekkenet mens en ligger, presser ikke lenger rundt og da er du symptomfri.


Det er ikke nødvendigvis noe å være redd for. Det kan være både mer og mindre alvorlig sykdom i livmor (ikke utelukket eggstokk heller, men mindre sannsynlig). Jeg anbefaler sterkt at du etterlyser en gynekologisk kontroll, med ultralyd.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Relaterte spørsmål

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon