Sprek 80-åring med slitasjesmerter i kneet ønsker å trene videre!

Innsendt spørsmål

MR av venstre kne viser bein mot bein slitasje medialt med margødem og noe hydrops. Menisken er slitt og til dels borte.
Normal akse. Ikke mye hydrops. Vondt ved palpasjon av bein og ved forsert flex. Artrose?

Er aktiv idrettsmann, løper og sykler i konkurranse. Alder 80.
Som forsøk bruker jeg Voltarol 25 mg tabletter, 1 pr dag i en uke (foreløpig). Meget god effekt i ca 24 t. Kan da sykkeltrene og gå uten smerter. Leser i pakningsvedlegget at tablettene ikke skal tas over lengre tid.
Spørsmål: Kan jeg fortsette med å ta en tablett annenhver dag eller lengre intervall? Er klar over bivirkninger ang mage etc.

­

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 27. mars 2017, klokken 22:15

Dette var sprekt! Ja, dette er artrose, dvs brusken er slitt vekk og det har oppstått litt væske og betennelse i kneleddet som følge av at ben gnisser mot ben. Det er ikke vist at løping forårsaker artrose; faktisk kan det hjelpe. Du bør allikevel begrense alt som gjlr vondt og ihvertfall ikke lesse på deg en tung sekk og vandre i fjellet. Du skal gjerne sykle, kanskje roe løpingen en periode, og heller trene sykling og styrke i noen uker. Har du tålmodighet til det?


Ta gjerne betennelsesdempende, Er du hjertefrisk går det fint med Voltarol så sant magen tåler det, men det kjenner du jo. På den annen side gjør det heller ikke noe om du bytter til Ibux, da gjerne 400 mg, evt 600 mg, med resept fra lege, da den ikke har de samme mulige bivirkningene på hjerte og kar, men Voltarol 25 mg, altså halve dosen av Voltaren, én gang daglig, det er virkelig en beskjeden dose så det tenker jeg går bra. Men opplys legen din om det, i tilfelle du og jeg forbiser noe her. Og som med all medisin, ta alltid så lite som mulig (laveste effektive dose), enten det gjeler paracet, Voltarol eller noe annet.


Imponert av deg!

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon