Svart avføring, langvarig feber, lav blodprosent og redusert mattoleranse

Innsendt spørsmål

­Jeg har påvist spiserørsbrokk for ca 40 år siden ! Innlagt for smerter tilsvarende hjerteinfarkt og det ble påvist spiserørsbrokk ! Gikk på medisin en god stund. Sure oppstøt osv. Dette forsvant etterhvert ( oppstøt osv uavhengig av kaffe, mattyper )
Har siste årene( 5-7 år) hatt kraftige smerter i "muskelknute høyre side skulderblad øvre del". Innlagt for hjerteproblem , utblokking på feiringklinikken , men så lite kalk att de gjorde det kun for å gjøre noe) går ikke på noe medisiner for dette etter 3 måneder etter utblokking
Januar i år ble jeg syk, skikkelig slapp , skikkelig hodepine, stygg og hard hoste og ved legebesøk i siste del mars viste Hb (blod"prosent") kun 9

Tar jerntabletter og spiser blodmat, steget til 11,5 i løpet av 6 uker
Kan ikke spise mye i gangen da kommer det rett opp igjen og jeg blir totalt utmattet i 1-2 timer
Ingen smerter i mage kunne om jet spise en bil til på høre side muskelknute skulder

Å spise stopper av seg selv fordi jeg kjenner at " nå er det fullt og vil komme opp igjen om jeg spiser en bit til "
Kan spise alt mulig uten problem
Kirurgen på feiringklinikken sa " ikke mye å sette fingeren på i forhold til hjertet "
Men " du har en spiserørsbrokk du bør vurdere å gjøre noe med "

Nå har jeg vært syk, utmattet og utslitt i 4,5 MÅNDER , er bedre , antatt PGA høyere blodprosent
Hosten er ikke så intens men hoster fortsatt relativt mye( i gen histe til vanlig tidligere) hoster til jeg nesten kaster opp!

Har hatt feber varierende fra normal til 39,8 flere ganger i døgnet i ca 4 uker , av og til nå men ingen utslag på blodprøver , blodtrykk osv

Hodepinen er tilstede . Varierende siste 4 uker fra intens flere døg til normal og nesten borte ( ikke hodepine til vanlig )
Ikke smerte i magen , ryggen osv

Anspent muskulatur i skuldre/ nakke osv PGA hoste osv

Hadde helt svart avføring i 2 uker før jeg fikk påvist lav blodprosent og hadde da ikke tatt jerntabletter

Kan alt dette komme av spiserørsbrokkem som er har " vokst " og bør opereres ?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 11. mai 2017, klokken 21:37

Vet du hva? Jeg vil ikke skremme deg for mye, men dette liker jeg ikke. jeg vet ikke hva dere har tenkt eller utredet så langt, men dersom dere ikke har gjort annet enn å starte med jern og blodmat uten å sjekke årsaken til hvorfor du plutselig fikk lav blodprosent så må dere gjøre dette sporenstreks. Det svarte du så i avføringen skjønner jeg du allerede selv har mistenkt kunne være blod. Dette sammen med tapt matlyst og uforklarlig vedvarende feber (!) føre til henvisning til spesiallist innen 2 uker for å utelukke kreft. Kreft er ikke det vanligste, la meg bare ha det sagt, men det er det første som skal utelukkes, og det skal skje innen to uker. Hvis ikke må fastlegen din ha en god forklaring på dine plager, den svarte avføringen, varigheten, feberen, smertene i skulderbladet og den reduserte kapasiteten til å tolerere mat.


Det svarte, dvs blodet i avføringen du så kan ha kommet av blødning som følge av medisiner du fikk etter blokkingen og sykdommen som startet i januar kan ha vært en helt ufarlig sykdom, men det kan ikke jeg si noe mer om, og i "din" alder, kombinert med denne sykehistorien så har jeg dessverre ikke noe valg annet enn å overtale deg til å ringe legen din i morgen tidlig for en hastetime. Da blir du enten henvist eller får en god og betryggende forklaring. Dette må du gjøre selv om du føler deg litt bedre, fordi jerntilskuddet kan bidra til maskering av en sykdom, falsk trygghet og eventuelt utsettelse av diagnose og nødvendig behandling. Husk jeg ikke kan vite noe sikkert her, og håper ikke du blir for skremt, men jeg kan heller ikke ta noen sjanser når jeg leser hva du her skriver.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon