Testosteron på 17,9. Kameraten min sier det er altfor lavt! Potenssvikt.

Innsendt spørsmål

­Hei. Jeg er 55 år og testosteron min er 17,9. Min fastlege sier dette er perfekt. Selv føler jeg at energinivået mitt har sunket og jeg har fått problemer med ereksjonen min.
Jeg trener med vekter, noe jeg alltid har gjort, og en treningskompis av meg sier at mitt testosteron nivå er for lavt iht utenlandske leger. Er ikke ute etter mer muskler men mer energi og mer sexlyst/fungere bedre på dette området. Min kompis bruker mindre doser med testosteron og mener jeg bør vurdere dette.

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 27. mars 2018, klokken 07:30

Dette testosteronsvaret er helt normalt. Vær oppmerksom på at ulike laboratorier i verden kan benytte ulike benevninger. I Norge måler vi testosteronet i nmol/L. Kanskje laboratoriet kameraten din viser til måler i noe annet? Dersom det måler i ng/dL, som er veldig vanlig i utlandet, så er referanseområdet i din aldersgruppe cirka 350-1200 ng/dL og da er det ikke så rart om kameraten din mener verdien din er for lav. Dersom du har målt testosteronet her til lands er svaret i nmol/L og da er 17,9 er bra verdi. 17,9 nmol/L tilsvarer 517 ng/dL, dvs du ligger midt i referanseområdet.


De har en fin omregningskalkulator her: Nebido.com


Beste løsningen for de fleste menn i "din" alder for å øke potens og lyst er vektreduksjon og stresskontroll dersom det er noe å hente der. Det er ofte det. Etter blodsukkerverdiene dine å dømme kan man få et inntrykk av at du er overvektig. Testosteronverdien din er utmerket.
 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon