Tilbakevendende hals- og øreplager

Innsendt spørsmål

I 2-3 mnd (usikker på eksakt tid) nå har jeg hatt tilbakevende sårhet i hals, og stikking i begge ørene. Dette kommer ikke alltid samtidig. Det er kortvarig. Kommer og går. Kan komme flere ganger på en dag, eller det kan gå flere dager også uker i mellom. Allmenntilstanden er bra. Jeg går ikke og tenker på dette hele tiden, kun når det dukker opp. Da tenker jeg det verste med en gang. Kreft.
Er det noe annet dette kan være?

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 16. juli 2018, klokken 21:28

Nei, kreft slår meg ikke. Det er en uvanlig kreftform i dette området, du er ung i så henseende og den varmt ikke til vane for å gi seg til kjenne på den måten du beskriver, spesielt ikke med lange, symptomfrie perioder. 


Det som først og fremst slår meg er at du har tilbakevendende øvre luftveisinfeksjoner eller allergi. Midd, som du opplyser å ha er en helårsallergi i så måte. Gress gir fortsatt allergi,  mens bjørk og hassel skal ikke gi noen plager på denne tiden av året. 


Du skal gjerne forsøke Rinexin depottabletter neste gang og dessuten sørge for å ta allergimedisin selv om du synes du kan tenkes å bli symptomer i den dagen. Når det gjelder midd må mange i tillegg sanere rommet så godt de kan med tanke på å redusere plagene fra denne. 


 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon