Tok HIV-testen for tidlig. Hva gjør jeg nå?

Innsendt spørsmål

­­Hei, var I Syden i 2010 og hadde sex med en dame .jeg brukte kondom om morgenene er usikker på om jeg brukte det om natten.

Da jeg våknet om morgenen klarte jeg ikke å huske om vi hadde hatt sex ,var alkoholen inne i bilde,men ikke store mengder tror jeg må ha sovnet?Ellers ville jeg ha husket det.

Ca 2uker etter hendelsen fikk jeg feber,hvondt i hode,muskelsmerter og halsvondt med store lymfeknuter.

Jeg brukte alltid kondom da jeg var singel,men ble redd etter denne hendelsen tok derfor en hiv test,klamydia,gonore,herpes,og syfilis. Ca 13-14dager etter hendelsen.Alle prøver var negativ.

Hvor sikker er testen etter ca 2uker? Ble ikke innkalt til en ny test selv om jeg spurte flere ganger. Nå 6 år etter har jeg blitt gjort oppmerksom på at jeg skulle ha tatt en ny test.
Det er ingen som har fortalt meg det så jeg har i alle disse årene tatt den negative prøven for god fisk.Nå er jeg veldig redd for hiv og min samboer er gravid.kan jeg ha hiv? Ble ganske sint når jeg hørte at jeg burde tatt en test nr 2. Tok testen på volvat I bergen i 2010 brukte de combotesten?

Har snakket med volvat som Beklager at dem har gjort en feil.Legen sa at jeg kunne få en ny test av dem,men han mente sjansen for smitte etter et mulig u beskytte samleie er liten.hva mener dere?


Har bestilt en hjemme test på nettet siden jeg er redd for å ha smittet min samboer.Har ikke sovet på 1uke kvier meg for å ta testen.

Kan ellers nevne at jeg har lagt på meg 20 kilo etter hendelsen i 2010

Hilsen mann 33 år

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 19. oktober 2015, klokken 12:02

Så godt som alle viser riktig resultat, dvs kan stole på det resultatet som testen gir, om den tas etter 1-3 uker. Du tok den etter 2 uker og dette er sikkert greit, men jeg anbefaler testen etter 3 uker siden det er hva produsenten anbefaler. Siden det kan ta tre uker før den slår ut.


Ta derfor den nye testen, men sannsynligheten for å få HIV, selv om vedkommende var smittet, er veldig lav. Nesten alle HIV-smittede er under behandling for det og er da ikke smitteførende. For at du skal ha fått HIV måtte vedkommende selv vært HIV-positiv og ikke stått på behandling og du måtte i tillegg ha måttet være ekstremt uheldig.


Ikke vær redd for å ta testen.


Hiv smittemaater
 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon