Trilafon, Cipramil og alkohol

Innsendt spørsmål

Hei.

jeg har så lyst til å være med vennene mine på byen i helga.. Selvfølgelig går jeg på medisiner .. jeg tar 1 trilafon 2mg og 1 cilpramil 10mg om dagen... cipramil har jeg brukt i ca 4 måneder men trilafon snart et år.

Jeg har drikki mens jeg kun gikk på trilafon, drakk masse smirnoff ice (rusbrus),sikkert 12 stk, pluss litt sprit, og blei ganske full, men hadde ikke blackout eller noe.. var helt normal, ingen form for angst eller noe. drakk rolig utover kvelden.

Jeg veit det står ­at disse medisinene ikke skal blandes med alkohol, men er ganske lei av å ikke være med på ting.. målet mitt er ikke å bli drita full, men har lyst til å kjenne at jeg har drikki litt liksom, liker å være litt i "god form"

Kan jeg drikke, dersom jeg drikker rolig og holder meg unna drinker?

Og jeg går på marvelon p-piller.. jeg lurer på om trilafon, marvelon, cipramil og alkohol sammen påvirker effekten av p-pillene mine, eller er de like sikre selvom alt dette tas sammen?

Jeg tar alle pillene mine om kvelden, bør jeg ta cipramil og trilafon om morgen i stede dersom jeg skal drekke?

Og hvis jeg kjøper meg en drink med sprit i, kan det påvirke p-pillene mine? med tanke på alle medisinene jeg også tar daglig. Viktig for meg at p-pillene fungerer som de skal.

Jeg håper jeg kan drikke, er så kjipt og aldri være med lenger. Må nevne at tvangstankene mine og deprisjonen er så og si borte...

så kan jeg drikke en del, dersom jeg tar det rolig og kjenner etter hva kroppen forteller? :)

Det påvirker ikke p-pillene mine om alle ting tas sammen liksom? er det no anna som blir påvirket av medisinene mine?

hilsen jente 20

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 16. februar 2012, klokken 22:29

Du kan ikke kombinere cipramil eller Trilafon med alkohol. Marvelon bør heller ikke kombineres med alkohol. Ikke fordi den mister effekten, men det kan være lett å glemme å ta den om du blir full eller det kan være du mister effekten av den dersom du skulle kaste opp.


Vær klar over at det er nettopp medisinene dine som gjør at du ikke føler deg deprimert eller har tvangstanker akkurat nå. Du må derfor ikke løa vær å ta medisinene, endre dosene eller ta dem til andre tider kun for å få drukket alkohol. Endring av dosene eller det å ta dem til andre tider vil kunne gjøre deg dårlig.


Jeg har sett dem som har kuttet ut medisinene fordi de blir så lei av ikke å kunne bli fulle. Men de har angret veldig. Det er veldig vanskelig å komme seg tilbake til det nivået man har arbeidet seg frem til. Tenk hvor flink du har vært! Ikke risikér alt dette for noen timer på byen. Det vil si; det er klart du kan gå på byen, men ikke drikk alkohol. Du er ikke alene i denne situasjonen. Det er mange som har det som deg, og mange klarer også å reise på byen uten å måtte drikke alkohol. Dersom noen av vennene dine synes det er kjedelig eller pysete eller hva det måtte være så er dette dårlige venner. Da vil de deg i så fall vondt og ikke godt. Forklar for de vennene du har tenkt å reise på byen med på forhånd at du ikke kan drikke alkohol og at de ikke må mase på deg utover kvelden, la deg smake små slurker osv. Vær mye ute på dansegulvet. Drikk vann, og putt is og sitronskive i glasset om du vil det skal se litt mer party ut :-) Men egentlig er det ingenting å være flau over. Faktisk snakker mange om hvor tøft det er av dem som tør å være på byen edru.


Noen har tendens til å få "tenning" av alkohol. Disse er spesielt utsatt for å blåse i medisinen sin og kaste seg ut i en periode med alkoholopplevelser. Disse går det ikke noe særlig bra med. De får i det minste en tung vei tilbake.


Ellers kan jeg fortelle at alle medisinene dine går greit sammen.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon