Tungpustet og hoster i liggende.Lungekreft eller hjertesvikt?

Innsendt spørsmål

­Er en dame på 46 år, har røyk siden jeg var 14 år. De siste årene har jeg vært plaget med plutselige anfall av tungpustet, som har gått fort over. Det siste halve året kommer det oftere og oftere. Har det ofte når jeg legger meg ned på ryggen. Hoster en del og føler at jeg hoster opp mye blankt slim,ikke blod.Siste 3 mnd har jeg fått smerte under hjerte som stråler bak i ryggen. Har også store smerter i venstre legg, der viser Mr, at det er betennelse og noe signal greier som jeg ikke skjønner. De tror det er combartsment. Jeg har også fått smerter/ svie i hoftene mine. Har gått ned ca 4 kg den siste mnd uten å ha gjort noe aktivt for å gå ned. Allmentilstand er redusert. Sliten hele tiden uten å vite hvorfor. Fryser og svetter mye noe som jeg tror er overgangsalderen. Dette viser også Blodprøvene, ellers er prøvene fine. Siste dagene har jeg også hatt mye vondt i hode. Kan skyldes dårlig søvn. Føler at jeg ikke blir tatt på alvor. Jeg er engstelig for at det kan være lungekreft. Mye kreft i familien. Onkel og tante har begge død i ung alder av det. Begynner å bli frustrert

Medisinsk historikk

­Urolige ben.
Sifrol for bena.
Simvastatin
Nexium( sure oppstøt)
Tramagetiga 75 MG X 2
Tramadol inntil X 3

Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 21. april 2016, klokken 16:08

Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sagt det på rett måte akkurat til deg, for at du ikke skal gå i vranglås, men røykingen må du slutte med umiddelbart. Idag. Håper du ikke på et senere tidspunkt tenker tilbake på det Onlinelegen sa den dagen og angrer for at du ikke strammet deg opp og fulgte oppfordringen. Det er bare du som kan rydde opp i den biten. Legg alle de "gode" unnskyldningene til sides og slutt idag. Ta aldri og grip omkring den sigaretten igjen! Den dreper deg sakte.


Jeg er ikke overbevist om at røykingen er det som forklarer alle symptomene du opplyser om. Jeg tror og det kan være hjertesvikt. Det er nokså typisk at man begynner å hoste i liggende da.


Du trenger å få dette utredet. Jeg ville tatt CT av lungene dine, pusteprøve (spirometri) for å sekkeom du har KOLS, og henvist deg til ultralyd av hjertet (for å sjekke hjertesvikt). Blodprøve hos fastlegen kan også avsløre hjertesvikt. 


Dette kan ryddes opp i og holdes i sjakk for en periode ved hjelp av medisiner og røyeslutt, vil jeg anta, men du må virkelig snu livsstil og kutte røyk. 

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon