Status: Besvart

Du kan lese legens svar lenger ned på siden.

Ditt spørsmål

Sendt October, 01, 2020 11:10

Hei hei ! ADVARSEL OM TVT OPERASJON !!! Jeg har gått gjennom en TVT operasjon i 2017 som endte skikkelig galt. I 2018 fikk jeg en erosjon, TVT båndet hadde kommet ut av vagina. Man klippet bort noe av båndet og sydde meg sammen. Etter dette fikk jeg smerter når jeg satt, og smerter opp bak symfysen. Man valgte å gjøre en delvis fjerning av båndet vaginalt i 2018 med resultat i kraftige kroniske smerter både i vagina og opp mot sidene, nå ble det helt umulig å sitte på noen som helst måte. Jeg reiste stående med fly til London hvor en ekspert med lang erfaring fjernet hele båndet, det satt bl.a. fast i blæren og ble skåret løs fra muskler, nerver og vev. Det hadde dannet seg massive infeksjoner og «Giant cell reaction.» Etter en lang og vond rekonvalens er jeg, som i og seg forventet, ikke blitt bedre, jeg lever i et smertehelvete. Jeg står på Lyrica og Neurontin som gir lite smertelindring, og har blitt opplyst om at sterkere legemidler som morfin ikke hjelper på denne typen smerter, så jeg må leve resten av livet på denne miserable måten. Ved klinikken i London gikk man inn i buken, en åpen operasjon, arrene i bikinisnitt ser fine ut. Men jeg er fryktelig oppblåst i magen, hele nedre del brenner og det gjør spesielt vondt når jeg bøyer meg. Jeg har tatt CT hvor alt så fint ut, jeg har tatt ultralyd av eggstokker, det er ikke mistanke om kreft, sammenvoksninger eller brokk. Jeg venter nå på å ta MR i slutten av oktober, men jeg har så fryktelig vondt, jeg får ikke sove om natten på grunn av smerter. Som vedvarer hele dagen. Mitt spørsmål er om det er noe mer jeg kan gjøre selv for å utelukke at det for eksempel er en kronisk infeksjon eller noe annet som jeg kan sjekke ut? Jeg vil gjerne advare alle med urinlekkasje om å ta en TVT- operasjon uten å sette seg grundig inn i hvor skadet man kan bli av et slikt inngrep. Det er titusenvis av ødelagte kvinner i verden, sjekk «sling the mesh» for info.

Svar fra legen (Alexandra Trimbitasu)
Sist endret 14 June 2021 klokken 15:01

Hei.

Takk for spørsmål.

Det er skikkelig trist at det har gått så galt og du måtte gjennom så mye etter TVT operasjon.

MR undersøkelsen er den rette måten å gi tydeligere innsyn i vev og organer i bekken og buk. Etter både CT og ultralyd, er MR det naturlige neste steget.

Dessverre, har jeg ingen forslag bedre enn MR, som kan gi mer nøyaktig diagnose.

Den brennende karakteren du beskriver tyder mest på nevropatisk smerte, den som er forårsaket av nerveskader. Med operasjonene du har hatt, er det forventet at flere nervetrakter kan ha vært skadet. Hver og et inngrep, samt den kjempecelle reaksjonen, alle danner arr, som kan medføre trykk på lokale nerver, i tillegg til de opprinnelige ødeleggelsene etter TVT.

Å vente på MR svar er det beste rådet en kan gi i denne situasjonen.

De

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.