Utbrenthet

Innsendt spørsmål

­­Hei. Jeg arbeider for tiden et sted hvor det over flere år har vært mange interne problemer og konflikter. Mange har som følge av dette enten sluttet frivillig, mistet jobben, eller blitt sykemeldt. En del, deriblant jeg har forsøkt å holde oss rolige og jobbe videre mens de største problemene skulle gå over. Etter hvert ble det dessverre slik at lederen på vår avdeling ble leder for hele organisasjonen for en periode, mens vi fikk en leder uten samme erfaring og kunnskap. Med stort arbeidspress og uforutsette problemer har dette ført til at jeg har blitt fullstendig utbrent. Ble i første omgang sykemeldt 100 prosent samt fikk utskrevet innsovningsmiddel for en uke frem til jeg fikk time hos fastlegen. Fastlegen sykemeldte meg så videre i 50 prosent og utskrev samtidig sobril og mer innsovningsmiddel. Selv tenker jeg at jeg burde vært sykemeldt 100 prosent, men føler at hvis jeg blir borte fra jobben kan ingen andre utføre mine arbeidsoppgaver. Det vil kunne få store økonomiske konsekvenser. Nå går tiden fremover mot fristen for ferdigstillelse av et viktig prosjekt, mens jeg føler selv at jeg og min familie går dukken. Jeg er også veldig bekymret for kvaliteten på sluttproduktet. Vet ikke hva jeg skal gjøre og føler jeg fullstendig har mistet kontrollen på jobb og privat. Har vurdert ulike metoder for å få slutt på mine plager, men ser ingen annen enn å bare holde ut siden jeg har barn. Jeg er nå så sliten og rådvill at jeg trenger virkelig hjelp. Har fått beskjed om at jeg ikke hadde rett på psykologhjelp gjennom DPS, men vet ikke grunnen enda (muligens fordi jeg ikke har klart å holde meg borte fra jobben i hele 50 prosent? Har pga. dårlig samvittighet presset meg til å jobbe 3 dager i uka). Trolig blir man straffet for å prøve å holde ut? Har sett at det ofte gis 100 prosent sykemelding ved utbrenthet slik at man har mulighet til å koble helt ut og tenke på å bli frisk igjen. For meg er det blitt slik at ved å jobbe 50 prosent så blir det bare mer mas og oppgaver som skal gjøres på halve tiden. Ser ikke helt hvordan det skal kunne gjøre meg frisk når det å sitte hjemme å tenke på det man ikke får gjort de 50 prosentene man ikke jobber. Hva anbefaler dere en som sliter veldig å gjøre i en slik situasjon? Er det greit å si at man ikke lenger holder ut og trenger å tenke på seg selv og sin famile mer enn man tenker på hvordan det går med jobben? Setter stor pris på gode råd. Hilsen en som gruet seg hele julen til å starte på jobb igjen nå på nyåret.

Doktor Alina Colonelu

Svar fra legen (Alina Colonelu)

Sist endret 03. januar 2020, klokken 17:01

Hei.


Utbrenthet defineres ofte som en langvarig arbeidsrelatert stressreaksjon, vanligvis med både psykiske og fysiske plager. Det er en kronisk tilstand, derfor både innsovningsmedisin og sobril er ikke den beste løsningen. De bare demper symptomer for en periode, men uten å behandle årsakene. I tillegg er det ikke anbefalt å bruke innsovningsmedisin mer enn 2 til 4 uker (det brukes kun som kortvarig behandling av søvnvansker). Ved behandling med sobril anbefales det følgende: "Bør forskrives med minste effektive dose over kortest mulig tid. Behandlingen skal om mulig innledes, følges opp og avsluttes av samme lege. Behandlingsvarigheten bør normalt ikke overskride 4 uker når det brukes som hypnotikum (det vil si innsovningsmedisin), og 2-3 måneder når det brukes som anxiolytikum."


Det er ikke lett å si hvorfor har du fått avslag på psykologhjelp gjennom DPS før du får egentlig grunnen. Det er mulig å klage på avslaget, derfor anbefaler jeg at du går sammen med legen din gjennom avslaget og bestemme videre hva er det å gjøre.


Sykemeldingen er en viktig intervensjon i behandlingen av utbrenthet, men den må kombineres med andre tiltak. Arbeidssituasjonen bør vurderes. Det kan være nyttig å trekke inn leder og verneombud i samtale sammen med helsepersonell (som kan f. eks. være lege fra bedrifthelsetjenneste eller fastlege). Noen ganger kan det være slik at arbeidssituasjonen må endres eller man må vurdere bytte av arbeid.


Det finnes private rehabiliteringsinstitusjoner som tilbyr arbeidsrettet rehabilitering/kartlegging og vurderingsopphold i fbm. arbeidssituasjon. Det kan være en fin mulighet for deg å få hjelp, på en annen måte enn DPS kan hjelpe. Du trenger en henvisning fra fastlegen din for å kunne komme inn til en slik behandling. Henvisningen sendes til regional koordinerende enhet (RKE) i din helse-region og det er RKE som finner videre et behandlingssted som er best tilpasset deg og dine behov.


Håper du fikk svar til spørsmålene dine. 


Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon