Vedvarebde svie i urinblæren etter blæreskylling med BCG

Innsendt spørsmål

Problemstilling : "Kronisk bekkensmertesyndrom" og dets eventuelle behandling med "NSAIDS"

Case: Svulst (? T1) 1998 > "TUR" Aker Sykehus m. BCG-blæreskylling Jeg hadde mange recidiverende multiple tumorer (? T1) i tiden fra 2000 til 2010. Deretter tilsvarende sykdomsforløp med samme type behandling ved Sykehuset Østfold frem til i dag.

Jeg fikk "nye og anderledes" bivirkninger etter BCG-installasjoner feb. og sept. 2018 forenlig med symptomene ved "Overaktivt blæresyndrom". Jeg har nå listeført urineringen mht. tid/dato, volum og smerter døgnkontinuerlig gjennom 2018.
De "nye" bivirkningene er kramper i underlivet med samtidig avgang av små mengder avføring når vannlatingsbehovet blir tilstrekkelig smertefullt. Det blir da nesten umulig å sitte etterpå , og jeg må da legge meg på siden for å avlaste anus. Jeg var plaget av dette i ca. seks uker feb./mars , men nå har plagene vært tiltagende siden september og jeg må «tømme» (RIK) stadig oftere ( max. 18 ganger i døgnet ifølge listene) men da som oftes uten kramper-
Mangelen på sammenhengende søvn over leng tid virker «sløvende» ,og når hjertet samtidig bare er ca. 60% effektivt pga. Atrial Flutter «tærer det på kreftene» Min fastlege har foreskrevet Metoprolol-Digoxin og Eliquis for hjertet og blodverdiene er OK,
Nå er jeg i villrede mht. eventuellt bruk av «NSAIDS» som har utpreget munntørrhet som en av mange bivirkninger og høy positiv "placeboeffekt" i mange studier.
Det heter jo at «Gode råd er dyre(bare)» så jeg håper på et råd, mens jeg tenker litt som Ludvig Holberg : ”Hvad gavner Dig i dag, imorgen skade kan”.


Doktor Pål Branæs

Svar fra legen (Pål Branæs)

Sist endret 11. november 2018, klokken 17:52

Det er ikke sikkert denne type betennelsesdempende er bra for nyrene dine eller eventuell hjertesvikt, spesielt siden du bruker medisinen Metoprolol i tillegg. NSAIDs (Ibux, Voltaren etc) reduserer dessuten effekten til Metoprolol. NSAIDs forsterker dessuten blødningsfaren Eliquis påfører deg og kanskje den på toppen av alt øker Digoxineffekten, noe som kan gi overdoseringssymptomer av Digoxin, hvilket kan være farlig. Dette må du derfor sjekke med fastlegen din, men nokså sikkert tør jeg påstå at NSAIDs er noe du skal holde deg unna. 


Men den kan ha effekt ved kronisk bekkensmertesyndrom, som du og er klar over. Det kan den. Men dette er et vanskelig syndrom å behandle.


Først og fremst må du få dem til å sjekke blæren din på nytt, at det ikke er tilbakefall. I påvente av en slik kontrolltime skal laboratoriet dyrke urinen din for eventuell infeksjon, og behandle eventuell infeksjon med den typen antibiotika laboratoriet da gir tilbakemelding om virker best.


Dere bør og diskutere om det er aktuelt å behandle det overaktive blæreproblemet med medisin som heter Vesicare eller Betmiga, så du ikke skal bli så raskt tissetrengt. 


Konklusjon/sammendrag:



  • Unngå NSAIDs

  • Vurdér henvisning til cystoskopi

  • Send urin til dyrkning (urin hentet ut med kateter)

  • Behandle eventuell påvist infeksjon med antibiotika testet ut av laboratoriet.

  • Forsøk Vesicare/Betmiga i påvente av svar på henvisning

  • Vurdér henvisning for ny cystoskopi selv om du skulle bli bra av en eventuell antibiotikabehandling eller selv om Betmiga/Vesicare har effekt. 


Husk at vi bare har vurdert dette over internett og at dette kun er punkter ment diskutert med fastlegen din. Det kan godt være fastlegen allerede har vurdert eller gjort noe av dette eller at det er åpenbart unødvendig på grunn av noe jeg har mistolket.

Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Du kan lese svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Relaterte spørsmål


Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon