Temaer om helse
Forkjølelse

Det kan virke som om noen får antibiotika mot forkjølelse mens andre ikke. Men slik er det i virkeligheten ikke. Ingen får antibiotika mot forkjølelse, i det minste burde de ikke fått det fordi forkjølelse skyldes virus og antibiotika har ingen effekt mot virus. Noen ganger kan det se ut som om antibiotika virker mot forkjølelse fordi man får den akkurat idet en er i ferd med å bli frisk av seg selv. Hadde man ventet et par dager til ville vedkommende blitt frisk uansett, men så gis den feilforskrevne antibiotikaen kreditten i stedet.

Les mer


Prostatakreft: Behandling og prognose

Behandlingen av prostatakreft avhenger av om den har rukket å spre seg eller ikke og hvor aggressiv den er. Snill type kreft behøver ikke å fjernes, men kan observeres over tid og heller fjernes om den blir hissigere. Vi tar også her for oss leveutsiktene etter prostatakreft er oppdaget og hvilke typer behandlinger som finnes.

Les mer


Finnes det god behandling mot forkjølelse? Kan forkjølelse gå over til lungebetennelse?

Det finnes flere råd mot forkjølelse som virker, men når det gjelder antibiotika så skal dette bare tas dersom forkjølelsen får komplikasjoner. Komplikasjoner kan være lungebetennelse, streptokokkhalsbetennelse, mellomørebetennelse eller bihulebetennelse. Forkjølelsessymptomene som var i ferd med å bli bedre, men som så plutselig blir verre igjen kan være signal om at det er i ferd med å utvikle seg en komplikasjon og krever legesjekk og kanskje antibiotika.

Les mer


Prostatakreft: Diagnose og forebygging

Hvorfor er prostatakreft så vanlig? Kan man gjøre noe selv for å unngå det? Hvordan finner legen ut om jeg har fått prostatakreft og ikke godartet prostataforstørrelse?

Les mer


Angst

Angst er de symptomene som oppstår når kroppen forbereder seg til flukt og kjennetegnes av hjertebank, prikking i hud, skjelvende muskler, klem i brystet og tungpust. Mange av symptomene minner om hjertesykdom eller stoffskiftesykdom og bør derfor utelukkes.

Les mer


EKG (normalt)

Denne artikkelen tar for seg hvordan et normalt EKG ser ut, hva de forskjellige kurvene betyr og hva tallverdiene på EKG-utskriften forteller. EKG er en metode man kan se hvordan den elektriske impulsen vandre gjennom hjertet på. For å få til dette festes det elektroder på huden som fanger opp disse impulsene. Hver elektrode ser hjertet fra litt forskjellig vinkel, og samlet får man et godt inntrykk av om hjertet slår normalt, om det er forstørret, om blodtilførselen er normal, om det har vært tidligere hjerteinfarkter, om frekvensen er normal og om rytmen er normal. Dette er bare noe av det man kan lese fra et EKG.

Les mer


Øyekatarr

Både voksne og barn kan få øyekatarr. Hvordan kjenner man igjen øyekatarr og kan være sikker på at det ikke er noe mer alvorlig? Må øyekatarr behandles? I så fall når? Og kan barna gå i barnehagen med øyekatarr?

Les mer


Sti på øyet

Sti på øyet kalles også Hordeolum, øyelokkskatarr, øyelokkbetennelse eller follikulitt og er en infeksjon i en hårsekk på øvre eller nedre øyelokket .

Les mer


Hvorfor må man ta antibiotikakuren helt ut?

Mange har idag hørt om multiresistente bakterier. Hva betyr det at en bakterie er resistent? Og hvordan vet legen når vi skal ha og ikke ha antibiotika? Hva skjer om vi ikke tar antibiotikakuren helt ut?

Les mer


Blir du svimmel når du reiser deg?

Mange eldre tar svimmelhet for gitt, men før man skylder på alderen bør man foreta en helsesjekk for å se om svimmelheten kan behandles. Kanskje kan besværet løses med noe enkelt som et B-vitamintilskudd, jern eller kanskje en medisinjustering? Når var siste blodtrykkskontroll? Og tørster du mye så kanskje det er blodsukkeret som har kommet i ulage?

Les mer


Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon