Temaer om helse
Hva er normal penisstørrelse? Kan man virkelig forlenge penis?

Mye kan tyde på at menn ikke blir fornøyd med sin penis før den er lengre enn gjennomsnittet. Pornofilmindustrien og internett har bidratt til å gi et skjevt bilde av hva som er normal lengde på en stiv penis. Ofte er det mannen og ikke kvinnen som lager problemer av penisstørrelsen.

Les mer


Hva er forskjellen på det gode og det dårlige kolesterolet, og hvordan oppstår åreforkalkning?

Fastlegen snakker om totalkolesterol, triglyserider, HDL og LDL, men hva er det? Hva er godt og dårlig kolesterol? Hvor høyt må kolesterolet være før vi må ta medisiner? Og enkelt forklart – hvordan oppstår åreforkalkning?

Les mer


Forandret menstruasjon

Har menstruasjonen blitt uregelmessig, eller har du begynt å blø større eller mindre mengder enn før? Hvordan kan man vite om det er kjønnssykdom, graviditet, kreft eller bare stress, trening eller p-piller? Kan det behandles? Skal det behandles?

Les mer


Hva er forskjellen på angina og hjerteinfarkt, utblokking og bypass?

Hjertet forsyner seg selv med blod gjennom små blodårer som slynger seg rundt og inn i hjertet. Disse blodårene kalles kransårer (koronararterier). Dersom en kransåre begynner å gå tett kan man enten blokke den ut eller legge en blodåre rundt det tette området.

Les mer


Hva må jeg vite om pacemakeren min?

Hvem trenger pacemaker og hvordan legges den inn? Hvor ofte må man til kontroll? Kan en med pacemaker trygt passere tyverialarmer og metalldetektorer? Hva med ultralydbehandling hos fysioterapeuten, eller MR-undersøkelse? Og hvordan vet man om det er på tide å skifte ut batteriet?

Les mer


Operasjon av atrieflimmer

Årsaken til atrieflimmer skyldes som regel et irriterende område i venstre forkammer der hvor blodårene fra lungene kommer inn. Det irriterende området gjør at forkammeret begynner å slå av seg selv uten beskjed fra hjertets naturlige pacemaker. Når dette først har startet skjer det strukturendringer i hjertekammeret som gjør at impulsene kan begynne å vandre i ring, automatisk, uregelmessig…og ofte hurtig! Atrieflimmeret har oppstått. Operasjonsteknikken lager arr i hjertekammeret som de automatiske impulsene ikke klarer å vandre over. Impulsene fanges innenfor arrsirkelen som kirurgen har laget ved å brenne i hjertemuskelen med radiobølger. Atrieflimmeret blir dermed kvalt og pasienten helbredes.

Les mer


Er det fotsopp jeg har? Hvordan blir jeg kvitt fotsopp og neglsopp?

Sopp kan ramme hud, hår eller negler. Tilstanden kan være enkel å diagnostisere og i mange tilfeller kan man behandle seg selv uten å gå til lege for resept først med mindre det er snakk om et hardnakket tilfelle eller neglsopp.

Les mer


Hva skjer under en gynekologisk undersøkelse?

Underlivsundersøkelsen kalles også bare "GU" og er ikke den begivenheten i året kvinnene går og gleder seg til, spesielt ikke om en aldri har vært til en slik undersøkelse før. Undersøkelsen innebærer at kvinnen må blotte deg for en ukjent mann eller kvinne i en situasjon hvor hun i tillegg opplever liten kontroll. Men, undersøkelsen er svært nødvendig.

Les mer


Ultralyd av hjertet – ekkokardiografi

Ved ultralyd sendes lydbølger gjennom brystkassen og mot hjertet hvor bølgene kastes tilbake som et ekko og skaper et bilde på en skjerm som hjertespesialisten tyder. På ultralyden kan man vurdere om klaffene fungerer, om hjertekamrene er normale, om blodet flyter riktig og mye annet.

Les mer


Operasjon av kjønnslepper

Legene har ikke klart å bli enige om hvor store de indre kjønnsleppene må være for at de skal kunne kalle dem for unormalt store eller om det overhodet er grunn til å sette noen slik grense. Dette er et forholdsvis nyoppstått problem og sannsynligvis en konsekvens av trender som barbering og frisering nedentil og muligens også på grunn av sexindustrien hvor kvinnene i denne bransjen ofte har operert kjønnsleppene små. Dette kan smitte holdninger over til mannen som igjen slår tilbake på kvinnene igjen. De fleste kvinner som velger å gå for en operasjon opplyser derimot at grunnen er at de misliker å blotte seg for andre kvinner eller de får gnagsår i området under sykling eller ridning. Enkelte plages også under samleiet.

Les mer


Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon