Temaer om helse
Sure oppstøt og halsbrann. Hvorfor hjelper ikke tablettene?

Er du en av dem som benytter syrenøytraliserende eller syrehemmende medisin og får halsbrann eller magesmerter igjen så snart du slutter med dem? Enkle grep kan gjøre deg bedre eller frisk. I verste fall kan sure oppstøt som ikke blir behandlet føre til kreft.

Les mer


Problemer med å gå ned i vekt? Har du sjekket stoffskiftet? Virker slankepiller og slankemetoder?

Det finnes sykdommer og tilstander som kan føre til redusert forbrenning. Lavt stoffskifte er ett eksempel på en vanlig lidelse som fører til overvekt. Aktivitetsnivået, kroppsvekten og forholdet til maten som barn kan ha betydning for hvor lett det blir å slanke seg som voksen. Men, de fleste som ikke lykkes med vektreduksjon er dem som tror de spiser mindre enn de gjør, samtidig som de tror de bruker mer energi enn de i virkeligheten gjør. Virker slankepiller, Fedonprinsippet eller kaloriregning?

Les mer


Lekkasje av avføring – analinkontinens

Årsakene til lekkasje av avføring kan være mange; alt fra alder til skader, hemoroider, forstoppelse, kronisk diaré, kreft, fødsler, hjerneslag og nerveskader. Behandlingen avhenger av årsaken og kan være alt fra operasjon, knipeøvelser, medisin mot diare, pacemaker, endetarmspropp, tarmskylling, utlagt tarm til salve mot hemoroider. Kanskje er det en av medisinene som forårsaker hele problemet? Man må bestille time til legen for å utelukke alvorlige tilstander som kreft og for å se om det er noe som kan behandles eller lindres.

Les mer


Hvordan kan man vite om fødselen er i gang?

En høygravid kommer før eller siden i situasjonen hvor hun lurer på når hun bør kontakte Føden. Er det rier eller kynnere hun har? Har fødselen satt i gang? Noen kvinner skal dessuten kontakte Føden allerede før vannet har gått

Les mer


Behandling av jernmangel

Jerntabletter benyttes i behandlingen av jernmangel. Hvor mye man trenger avhenger av kjønn, hvor godt jerntablettene tåles, hva som er årsaken til jernmangelen og hvor lav blodprosenten er.

Les mer


Hvordan behandles ME?

Visste du at fastlegen kan sette diagnosen ME? Diagnosen krever imidlertid at en lang rekke tilstander med liknende symptomer utelukkes først, og i denne sammenheng må fastlegen ofte henvise deg til en eller flere spesialister. Behandlingen er i form av mestringsteknikker, gradvis trening eller kognitiv psykoterapi. Enkelte leger forsøker antibiotika både mot dyr og mennesker og store doser med B12-vitamin. Så langt er det ikke funnet én behandlingsform som hjelper for alle. Behandlingen må individualiseres. Vi skal her også drøfte om de alternative behandlingsformene har noen effekt.

Les mer


Slik undersøker du brystene for kreft

Det er viktig å oppdage brystkreft før den sprer seg. En kreft som sprer seg har dårligere prognose. Lær deg hvordan du undersøker dine egne bryster etter kuler.

Les mer


Fødsel kan gi slappe forhold i skjeden, inkontinens og livmorfremfall

Mange kvinner opplever å bli for vide i skjeden etter fødsler. Dette kan føre til ufrivillige lekkasjer og redusert nytelse av samleiet.

Les mer


Blærekatarr, myter og fakta. Lag reseptavtale med fastlegen din.

Har du ofte urinveisinfeksjon? Lag avtale med fastlegen din om å få resept på antibiotika som du har liggende hjemme i beredskap. Se hvilke medisiner og kjerringråd som virker mot blærekatarr. Vanligste årsak til blærekatarr er at man blir kald i kroppen. Dette tar livet av den ufarlige og beskyttende normale bakteriefloraen omkring urinrøret. Når denne forsvinner blir det plass til de sykdomsfremkallende bakteriene fra endetarmsområdet. Les også hvordan urinprøven skal tas. Mange urinprøver er dessverre ubrukelige.

Les mer


Er det dyrt å stille spørsmål til en internettlege? Og gir de bedre svar?

Det er umulig for en lege å vite alt. Derfor er det blitt vanligere enn noen gang å spørre om second opinion fra andre leger, ikke minst fra leger med god tid og som man kan være anonym overfor. Legene som svarer over internett har muligheten til å svare utfyllende og har anledning til å ringe kollegaer og å lete opp informasjon de ikke sitter inne med selv. På den annen side er det ikke alt internettlegene kan hjelpe til med. Deres tjenester er derfor mest ment som et supplement til, kontroll etter eller forberedelse til et legebesøk.

Les mer


Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon