Temaer om helse
Hvorfor er du så ofte syk? Kan du ha dårlig immunforsvar?

Er det nok at legen tar en blodprøve for å sjekke hvite blodlegemer og CRP (hurtigsenken) når du kommer på time for utredning av hvorfor du er så ofte syk? Hva med blodprøver for jern, blodprosent, giktsykdommer, stoffskiftet eller diabetes? Hva med overbelastning, oppvekst, kost, fysisk aktivitet og søvn? Kan det innvirke på immunsystemet?

Les mer


I hva slags mat finner vi de forskjellige vitaminene?

Spiser man "vanlig norsk kost" er det ikke nødvendig å ta vitamintilskudd er det man alltid hører. Men enkelte av oss frykter vi ikke kan plasseres blant de som følger det anbefalte kostholdsprogrammet. Kanskje på grunn av at vi ikke tåler det, kanskje fordi vi ikke har lyst på det eller fordi vi er i en periode av livet med sykdom eller stress som ikke tillater oss å spise det. Her følger en veldig kort oversikt over hvilken mat du finner vitaminene i.

Les mer


Bruker du avhengighetsskapende medisin? Vet du hva dette er? Og hva tenker egentlig legen din om dette?

Bruker du Paralgin Forte, Sobril, Imovane, Vival, Cosylan eller Zopiklone fast? Da kan det tenkes fastlegen din følger forbruket med lupe. Medisinene er nemlig avhengighetsskapende.

Les mer


Hvordan behandles impotens? Les om viagra, vakuumpumpe, penisring og andre muligheter.

Impotens betyr at mannen har problemer med å få eller å holde lenge nok på reisningen (ereksjonen). Dersom psykisk årsak kan utelukkes må det sjekkes om det kan ligge en annen lidelse bak. Lar ikke denne seg finne eller behandle så kan det hende man må foreta et valg mellom blant annet piller, sprøyte, pumpe eller penisring. Samarbeidet med fastlegen er viktig for å unngå farlige bivirkninger som kan oppstå om piller tas sammen med annen medisin eller uoppdaget sykdom.

Les mer


Utflod hos kvinnen

Utflod eller endret utflod kan skyldes alvorlige sykdommer eller være ledd i en normal menstruasjonssyklus. Utflod uten ubehagelig lukt, som er relativt klar og gjennomsiktig og uten smerter, kløe, svie eller feber er normalt. Dersom menstruasjonen samtidig har blitt uregelmessig må også den utredes. Kvinner som har passert overgangsalderen som begynner å blø igjen må til utredning for å utelukke kreft. Hos de aller minste kan det dreie seg om et gjenglemt fremmedlegeme, i verste fall seksuelt misbruk.

Les mer


Hvordan smitter HIV? Kan det smitte gjennom munn og hud, eller bare gjennom underlivet?

Kvinner smittes lettere enn menn. Analsex smitter lettere enn vaginal sex. Spytt, urin, tårer og avføring smitter ikke. Her har vi samlet svarene på de absolutt mest stilte spørsmålene om HIV og AIDS.

Les mer


Hvordan avslører man utroskap? Kan man få sykmelding ved samlivsbrudd?

Beskytter PC og mobil. Endrede jobbrutiner. Ny garderobe. Dalende interesse for felles aktiviteter. Telefon uten dekning eller batteri. Nye lukter. Lapper med telefonnumre i lommene. Økt sms-aktivitet. økt sexlyst. Nyoppstått utflod…Hva skal man tro?

Les mer


Behandling av rødming og svetting

Behandlingen av rødming og svetting er lik på mange områder. Begge tilstander kan behandles med operasjon, mestringsterapi eller lindres med tabletter.

Les mer


Test om du har angst

Rastløshet, tankepress, muskelsmerter, hodepine, overfølsomhet for lyder eller overdreven bekymring. Plages du med dette i større grad? Da kan du lide av angst og bør finne ut hva som utløser det. Det kan være vanskelig å identifisere og ta lang tid å finne ut av dette på egenhånd.

Les mer


Impotens (ereksjonssvikt). Problemer med å få eller holde på reisningen.

Årsaken til impotens er ikke alltid prestasjonsangst. Alle menn, også de yngre kan få hormonforstyrrelser, diabetes eller dårlig blodsirkulasjon og dette er tilstander som kan føre til problemer med reisningen. Har du reisning på morgenen øker sannsynligheten for at impotensen har en psykisk forklaring. Hos legen tas det blodprøver og en helsesjekk for å finne ut om det kan være en sykdom som er årsaken til impotensen.

Les mer


Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon