Temaer om helse
Hvorfor må jeg ta antibiotikakuren helt ut?

Mange har idag hørt om multiresistente bakterier. Hva betyr det at en bakterie er resistent? Og hvordan vet legen når vi skal ha og ikke ha antibiotika? Hva skjer om vi ikke tar antibiotikakuren helt ut?

Les mer


Blir du svimmel når du reiser deg?

Mange eldre tar svimmelhet for gitt, men før man skylder på alderen bør man foreta en helsesjekk for å se om svimmelheten kan behandles. Kanskje kan besværet løses med noe enkelt som et B-vitamintilskudd, jern eller kanskje en medisinjustering? Når var siste blodtrykkskontroll? Og tørster du mye så kanskje det er blodsukkeret som har kommet i ulage?

Les mer


Sikre perioder kan bare brukes om du har regelmessig syklus

Når blir graviditetstesten positiv? Hvorfor finnes det ikke et svar på internett som gjelder for alle? Hva er sikre perioder? Hvordan finner man ut når i syklusen eggløsningen er? Når skal angrepillen tas?

Les mer


Nettopp blitt gravid? Hva gjør du nå?

Når bør første legebesøk være? Reiser man helst til jordmor eller lege? Bør barnefaren være med? Hvilke opplysninger bør tas med på første legebesøk?

Les mer


Hvorfor får enkelte antibiotika mot forkjølelse mens andre ikke?

Det kan virke som om noen får antibiotika mot forkjølelse mens andre ikke. Men slik er det i virkeligheten ikke. Ingen får antibiotika mot forkjølelse, i det minste burde de ikke fått det fordi forkjølelse skyldes virus og antibiotika har ingen effekt mot virus. Noen ganger kan det se ut som om antibiotika virker mot forkjølelse fordi man får den akkurat idet en er i ferd med å bli frisk av seg selv. Hadde man ventet et par dager til ville vedkommende blitt frisk uansett, men så gis den feilforskrevne antibiotikaen kreditten i stedet. Slike misforståelser er det legenes ansvar å rydde opp i. Hvis ikke lager de ris til egen bak ved at stadig flere "krever" antibiotika når forkjølelsen blir sterk.

Les mer


Brystsmerter. Er det stress eller infarkt?

Det kan være vanskelig å vite når man skal ta brystsmerter alvorlig. Denne artikkelen tar for seg hvilke symptomer som bør føre til legebesøk.

Les mer


Tretthet og slapphet. Få sjekket om du har sykdom eller mangler noe.

Hva bør egentlig sjekkes hos legen om du kommer for tretthet og slapphet? Det finnes ofte en løsning og det viser seg at pasienten i mange tilfeller har rett i sine mistanker om hva det kan være. For mange er svaret at de har for mange forpliktelser å leve opp til, men det kan også skyldes lavt stoffskifte, høyt blodtrykk, sukkersyke, giktsykdommer, hjerterytmefeil, B12-mangel, lav blodprosent, jernmangel eller andre tilstander. Dette bør sjekkes ut før du slår deg til ro, med mindre stress åpenbart er forklaringen.

Les mer


Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon