Bulløs myringitt (infeksjon i trommehinnen)

Sist endret: 22.03.2020
Bulløs myringitt er mest sannsynlig en form for mellomørebetennelse. Tilstanden kjennetegnes ved blemmer på trommehinnen, disse går over av seg selv etter noen dager, uten videre behandling.

 

Om bulløs myringitt

Bulløs myringitt er en infeksjon som gir blemmer på trommehinnen og tilstanden sees oftest hos personer som har ørebetennelse. Hos personer med bulløs myringitt finner man samme virus og bakterier som man ser hos personer med akutt mellomørebetennelse, derfor regner man med at bulløs myringitt er en form for nettopp dette.

Symptomer

Symptomene på bulløs myringitt er ganske like de ved mellomørebetennelse, men smertene vil kunne være sterkere. Hørselen kan også være nedsatt på dette øret, fordi trommehinnen er betent.Da er den ikke så bevegelig som den pleier være og klarer derfor ikke overføre lyd like godt.

Diagnosen

Diagnosen stilles ved såkalt otoskopi, dvs legen titter inn i øret gjennom et såkalt otoskop. Slik vil blemmene på øret oppdages og diagnosen kunne stilles.

Otoskopi innebærer at legen titter inn i øregangen og på trommehinnen gjennom et otoskop, dvs et rør, med en lyskilde og forstørrelseslupe.


Sykdomsforløpet

Blemmene sprekker av seg selv etter noen dager, da vil også smertene avta. Tilstanden skaper ingen arr eller merker på trommehinnen og hørselen kommer tilbake når infeksjonen trekker seg tilbake.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Behandling

Bulløs myringitt behandles på samme måte som mellomørebetennelse, ved hjelp av smertelindring og antibitotikabehandling mot selve mellomørebetennelsen, men dette vil ikke hjelpe mot blemmene på trommehinnen. Personer som har svært sterke smerter kan henvises til øre-nese-hals-avdeling, hvor legen kan ta hull på blemmene.

Forfatter: Mari Elisabeth Aarøe


Lurer du på noe mer?

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet aksepterer du bruk av cookies.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250.-
Det er helt anonymt

Fotolia 28258128 xs

Send inn spørsmål til legen

Hvorfor spørre legen?

  • Slipper å møte
  • Slipper å ta fri fra jobb
  • Kan spørre om alt
  • Billig
  • Skriftlig svar
  • Et godt supplement
  • Grundigere svar

    SPØRRE LEGEN NÅ?

Relaterte artikler

Vår legetjeneste er ikke en erstatning for faktisk legebesøk, og tjenesten fraskriver seg alt ansvar vedrørende råd om helse og sykdommer. For en sikker vurdering av din tilstand må du ta kontakt med din kontaktperson i den offentlige helsetjenesten.

Org.nr.: 989411500

Webdesign og publiseringsløsning av prod Luminus Webkommunikasjon