Tidligere Spoersmaal

Diffuse sammensatte plager

Hei:) har i lengre tid hatt noen plager. Kjennes ut som alle musklene mine gjør vondt. De er også ømme og klemme på. Nakkemusklene er harde å ta på, har smerter nedover skuldrene, armene, ryggen. Både midt på og på sidene. Har også smerter nederst i ryggen på høyre side. Det er vondt spesielt når jeg har sittet en stund og reiser hjem. I lysken er det og vondt. Har brystsmerter, kjennes ut som de er midt i brystet, men usikker på om det er muskulært. Kjennes som det er vondt inni på en måte. Målte blodtrykket mitt, det var 125/87, puls på 64 og 02 metning på 99. Har i mange år slitt med mage og tarmsystemet. Noen dager går det bra, mens andre dager er det ugreit. Noen ganger før jeg plutselig løs avføing, ee litt gulig på papiret. Kan ha det 2- 3 ganger før det blir normalt igjen. Føler meg og uvel ganske ofte. Begynte å jobbe på natt for 1 år siden, merket at plagene ble verre da. Både med magen og muskelsmertene. Har og endret menstruasjon. Nå har jeg ikke hatt den på nesten 2 måneder. Bare en del utflod. Tok celleprøve i fjor, den viste milde forandringer, men ultralyd undersøkelsen så bra ut. Jeg er veldig redd for kreft. Beklager det ble et langt og rotete brev. Jeg trener aldri, så har tenkt det kan være en årsak til smertene. Skal begynne å trene tenkte jeg. Kan smertene i brystet være hjertet? Kreft? Hva tenker du om disse symptomene? På forhånd tusen takk for svar!

Helseangst og ALS

Hei igjen. Har skrevet hit før. Jeg var og er veldig redd ALS. Gikk ifjor mange ganger til lege på volvat og fastlege for denne frykten. Har også tatt det opp med nåværende fastlege, dette med leamus jeg kjenner på. Har det overalt i kroppen nesten, men mest i ene beinet, øyet osv. Ho er ikke bekymret. Har akkurat fått et barn. Hele svangerskapet var jeg redd for Als og det har ødelagt mye av gleden min. Jeg har hatt helseangst i flere år, men frykten for ALS er den verste hittil. Begynte i august ifjor etter frykt for svulst, hjerteinfarkt osv. Da begynte leamusen. Jeg kunne se og føle den utenpå kroppen flere ulike steder. Følte det også vibrerte i beina osv. Jeg ble sjekket hos legen flere ganger i forhold til muskelstyrke osv. Ingen negative funn der. Jeg har innbilt meg at ene beinet er tynnere enn det andre også. At ene leggen har litt mer innsving enn den andre. Og det kan godt hende den har det, men målebåndet har nå faktisk vist det samme i et år. Kanskje er det 0,5 cm forskjell på det meste på ene beinet og sånn har det vært siden jeg begynte måle. Jeg sa det til legen også, men som legen sa: vi er ikke proporsjonale alltid vi mennesker. Jeg kan gå, gå på tærne og hælene. Akkurat som legen testet meg for i februar ifjor. Jeg kan utføre alt i hverdagen. Men jeg har ikke sluttet være redd, for opplever ennå leamus. I beina, rumpa, øyet osv. Altså flere steder på kroppen, ikke bare et fast sted. 1. Når symptomene mine (altså leamus) startet i August ifjor; ville jeg nå hatt flere problemer nå om det var ALS? 2. Får man problemer med å bruke en kroppsdel/muskel før den faktisk blir veldig tynn? Eller kan man få muskelsvinn først? Jeg leser jo så mye forskjellig om ALS. Dette har ødelagt hverdagen min...jeg måler beina hver dag. 3. Er det normalt at vi med helseangst frykter ALS pga leamus? 4. Hva kan leamus komme av om det ikke er ALS?

TVT komplikasjoner

Hei hei ! ADVARSEL OM TVT OPERASJON !!! Jeg har gått gjennom en TVT operasjon i 2017 som endte skikkelig galt. I 2018 fikk jeg en erosjon, TVT båndet hadde kommet ut av vagina. Man klippet bort noe av båndet og sydde meg sammen. Etter dette fikk jeg smerter når jeg satt, og smerter opp bak symfysen. Man valgte å gjøre en delvis fjerning av båndet vaginalt i 2018 med resultat i kraftige kroniske smerter både i vagina og opp mot sidene, nå ble det helt umulig å sitte på noen som helst måte. Jeg reiste stående med fly til London hvor en ekspert med lang erfaring fjernet hele båndet, det satt bl.a. fast i blæren og ble skåret løs fra muskler, nerver og vev. Det hadde dannet seg massive infeksjoner og «Giant cell reaction.» Etter en lang og vond rekonvalens er jeg, som i og seg forventet, ikke blitt bedre, jeg lever i et smertehelvete. Jeg står på Lyrica og Neurontin som gir lite smertelindring, og har blitt opplyst om at sterkere legemidler som morfin ikke hjelper på denne typen smerter, så jeg må leve resten av livet på denne miserable måten. Ved klinikken i London gikk man inn i buken, en åpen operasjon, arrene i bikinisnitt ser fine ut. Men jeg er fryktelig oppblåst i magen, hele nedre del brenner og det gjør spesielt vondt når jeg bøyer meg. Jeg har tatt CT hvor alt så fint ut, jeg har tatt ultralyd av eggstokker, det er ikke mistanke om kreft, sammenvoksninger eller brokk. Jeg venter nå på å ta MR i slutten av oktober, men jeg har så fryktelig vondt, jeg får ikke sove om natten på grunn av smerter. Som vedvarer hele dagen. Mitt spørsmål er om det er noe mer jeg kan gjøre selv for å utelukke at det for eksempel er en kronisk infeksjon eller noe annet som jeg kan sjekke ut? Jeg vil gjerne advare alle med urinlekkasje om å ta en TVT- operasjon uten å sette seg grundig inn i hvor skadet man kan bli av et slikt inngrep. Det er titusenvis av ødelagte kvinner i verden, sjekk «sling the mesh» for info.

Helseangst og ALS - fortsettelse

Hei. Fikk svar av deg den 23 september, så du husker meg nok. Sterk frykt for ALS. Så sterk at jeg føler jeg har det. Begynte med leamus overalt i juli/august ifjor. Og en følelse av noe rart i beinet. Har følt på vibrering, leamus osv i beina. Ble sjekket nevrologisk hos legen både da og et par mnd etterpå. Har tatt bilder og mål av leggene daglig i mange mnd. Føler muskelsvinn i ene beinet. At jeg går rart, men ingen andre ser det. Klarer hoppe, hinke osv. Fødte barn for fire uker siden og etter fødselen føler jeg beinet er ennå tynnere og masse leamus her og der. Angsten ble så ille at jeg dro til fastlege på mandag. Da var det 9 mnd siden jeg var hos legen grunnet frykt for ALS. Ho testet reflekser, babinski (?), øyne, tunge, muskelkraft armer, hender og bein, bevegelse i føtter. Målte beina mine og jeg viste ho hvor jeg ser muskelsvinn. Ho målte, men så ikke avviket jeg ser. Jeg kan få ca en halv cm avvik hjemme. Men ho sa at en halv cm så ho ikke på som muskelsvinn og avvik. Og at hvis jeg hadde hatt muskelsvinn ville jeg slitt med å utføre det ho ba meg om. Ho henviste meg til klinikk for helseangst/hypokondri, ikke til videre undersøkelser for mulig als. For det mener ho jeg ikke har. Jeg føler du og legen min svarer meg bra. Men finnes sikkert unntak og jeg er livredd jeg er en av unntakene. Hvor als starter med leamus og muskelsvinn kommer FØR problemer med muskelen. De siste konkrete spørsmålene: 1. hvis jeg har als og alt startet med leamus for over et år siden: ville jeg da hatt lammelser nå? Eller er sykdommen langsom hos noen? 2. hvis jeg har muskelsvinn: ville jeg da klart alle testene hos legen bra eller ville noen indikert noe galt hvis jeg har muskelsvinn? 3. syns du jeg skal stole på legen? 4. hva regnes som muskelsvinn? Hvor stor forskjell i omkrets kan man da ha? Ville muskelsvinnet raskt ha blitt verre? 5. hvor sterkt kan man innbille seg sykdom? 6. får man ALLTID bevegelses problem før svinn?

Hemoroider

For ca. 1 uke siden merket jeg smerter rundt endetarmsåpningen. Det begynte som et lite ubehag og jeg merket en liten hard kul på høyre side av anus. I løpet av 1-2 dager ble det plutselig mye mer ubehagelig og etterhvert direkte vondt. Spesielt når jeg bevegde meg, men egentlig var smerten der hele tiden. Den lille kulen ble litt større og veldig øm. Så etter noen dagen avtok smertene og jeg har no nesten ikke noe vondt, men kulen er der fortsatt. Den er kanskje litt mindre og den er ikke særlig øm å trykke på lengre. Det ser ikke betent ut - huden har helt normal farge, og når jeg trykker kjennes det ikke ut som en abscess (noe jeg først fryktet). Kulen er ganske hard og bevegelig. Det gjør ikke vondt å gå på toalettet, og jeg har ingen generell sykdomsfølelse eller feber. Kan det være trombosert hemorroide? Eller er det mer trolig en abscess? Jeg hadde noe veldig lignende for et halvt år siden, som da gikk bort etter 2-3 uker. Jeg er generelt plaget med vekslende diaré og obstipasjon.

Blødninger ved bruk av prevensjon plaster

Hei. Bruker Evra plaster og har gjort det lenge, har kontroll på når menstruasjon kommer. Har tydelige menstruasjonssmerter når jeg har mensen. Bruker ofte å hoppe over den plasterfrie uken, og kan ha opphold i menstruasjon i flere uker uten at jeg får noen blødning. Noen ganger glemmer jeg å ta på nytt plaster på skiftedagen, men skifter da etter 1-2 dager, har aldri forstyrret blødningen av det. For 10 uker siden hadde jeg menstruasjon, men i den tredje uken etter menstruasjon fikk jeg blødning igjen. Så fikk jeg brun utflod et par dager, før jeg begynte å blø igjen. Etter 3 uker med blødninger dro jeg til legen og tok infeksjonsprøve, celleprøve og urinprøve for å utelukke graviditet. Prøvene var fine, urinprøven viste blod i urinen. Har hatt blødninger siden, og mellom blødningene har jeg brun utflod. Noen ganger kommer det koagler med blod. Noen dager er det ikke tegn til noe, men så blør jeg fra skjeden hver gang jeg har avføring. Har fått blødning etter en joggetur, og har blødninger under samleie. Under og etter sist samleie var det så mye blod, at jeg ikke ønsker å prøve igjen. Mandag er plasterskiftedag, bruker å få menstruasjon da på fredag. Men fikk akutte menstruasjonssmerter i dag (mandag) og fikk blødning rett etterpå. Bestemte meg da for å ta av plasteret denne uken, for å se hva som skjer. Jeg har kontaktet min lege for å få henvisning på sykehus, men ventetiden er lang, da de ikke anser dette som noe farlig. Kan nevne at jeg har tre barn, og har hatt en abort. Fast partner. Jeg har aldri hatt problemer med blødninger før, så dette bekymrer meg veldig.

Gulsot, mørk urin og ubehag i mellomgulvet

Min mann har ubehag/vondt i mellomgulvet, har idag mørk urin og gul farge i ansiktshuden? Hva kan det være?

Vedvarende fordøyelse plager etter syredempende behandling

Hei. Har fått påvist spiserørbetennelse å betennelse i tolvfingertarm på gastroskopi 25 august. Er veldig plaget med dette. Press å trykk øverst i magen, press i brystet opp i halsen, veldig uvel i halsen å generelt vanskelig å svelge. Dårlig matlyst. Gått ned mange kg. Men får i meg mat. Har gått på nexium i flere år å doblet dosen etter gastroskopi til 80 mg. Har ikke blitt bedre. Har nå for noen dager siden byttet til somac 80 mg. Hvor lang tid tar det gjerne før disse hjelper? Snuser 3-4 om dagen. Kan dette gjøre at det ikke blir bedre? Har kuttet ut kaffe å alkohol det blir jeg dårlig av. Noen ganger også etter jeg har spist. Tok CT av magen grunnet jeg ikke ble bedre å viste litt veske i underlivet men ellers var bildene fine. Når kan jeg forvente å bli bedre?

Behov for alternative lakserende midler

Hei! Jeg har over lang tid slitt med analfissur, og fissuren er nå blitt kronisk. Jeg har nå vært hos spesialist, og har fått injisert botox for å få lukkemuskelen til å slappe av. Jeg har også fått resept på rektogesic, samt blitt anbefalt å ta avføringsmiddelet vi-siblin. Nå føler jeg derimot at avføringen blir fastere når jeg tar dette middelet, og er redd for at dette ikke vil hjelpe fissuren å gro. Kjenner dere til om jeg da bør øke dosen Vi-Siblin, redusere den, eller prøve noe annet? Når jeg har løs avføring gjør fissuren naturlig nok mye mindre vondt, mens når jeg har fast avføring, får jeg alltid smerte når den passerer. Jeg spiser ellers sunt, og har et kosthold med mye grønnsaker og kornprodukter.

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen