Tidligere Spoersmaal

Diffuse sammensatte plager

Hei:) har i lengre tid hatt noen plager. Kjennes ut som alle musklene mine gjør vondt. De er også ømme og klemme på. Nakkemusklene er harde å ta på, har smerter nedover skuldrene, armene, ryggen. Både midt på og på sidene. Har også smerter nederst i ryggen på høyre side. Det er vondt spesielt når jeg har sittet en stund og reiser hjem. I lysken er det og vondt. Har brystsmerter, kjennes ut som de er midt i brystet, men usikker på om det er muskulært. Kjennes som det er vondt inni på en måte. Målte blodtrykket mitt, det var 125/87, puls på 64 og 02 metning på 99. Har i mange år slitt med mage og tarmsystemet. Noen dager går det bra, mens andre dager er det ugreit. Noen ganger før jeg plutselig løs avføing, ee litt gulig på papiret. Kan ha det 2- 3 ganger før det blir normalt igjen. Føler meg og uvel ganske ofte. Begynte å jobbe på natt for 1 år siden, merket at plagene ble verre da. Både med magen og muskelsmertene. Har og endret menstruasjon. Nå har jeg ikke hatt den på nesten 2 måneder. Bare en del utflod. Tok celleprøve i fjor, den viste milde forandringer, men ultralyd undersøkelsen så bra ut. Jeg er veldig redd for kreft. Beklager det ble et langt og rotete brev. Jeg trener aldri, så har tenkt det kan være en årsak til smertene. Skal begynne å trene tenkte jeg. Kan smertene i brystet være hjertet? Kreft? Hva tenker du om disse symptomene? På forhånd tusen takk for svar!

Helseangst og ALS

Hei igjen. Har skrevet hit før. Jeg var og er veldig redd ALS. Gikk ifjor mange ganger til lege på volvat og fastlege for denne frykten. Har også tatt det opp med nåværende fastlege, dette med leamus jeg kjenner på. Har det overalt i kroppen nesten, men mest i ene beinet, øyet osv. Ho er ikke bekymret. Har akkurat fått et barn. Hele svangerskapet var jeg redd for Als og det har ødelagt mye av gleden min. Jeg har hatt helseangst i flere år, men frykten for ALS er den verste hittil. Begynte i august ifjor etter frykt for svulst, hjerteinfarkt osv. Da begynte leamusen. Jeg kunne se og føle den utenpå kroppen flere ulike steder. Følte det også vibrerte i beina osv. Jeg ble sjekket hos legen flere ganger i forhold til muskelstyrke osv. Ingen negative funn der. Jeg har innbilt meg at ene beinet er tynnere enn det andre også. At ene leggen har litt mer innsving enn den andre. Og det kan godt hende den har det, men målebåndet har nå faktisk vist det samme i et år. Kanskje er det 0,5 cm forskjell på det meste på ene beinet og sånn har det vært siden jeg begynte måle. Jeg sa det til legen også, men som legen sa: vi er ikke proporsjonale alltid vi mennesker. Jeg kan gå, gå på tærne og hælene. Akkurat som legen testet meg for i februar ifjor. Jeg kan utføre alt i hverdagen. Men jeg har ikke sluttet være redd, for opplever ennå leamus. I beina, rumpa, øyet osv. Altså flere steder på kroppen, ikke bare et fast sted. 1. Når symptomene mine (altså leamus) startet i August ifjor; ville jeg nå hatt flere problemer nå om det var ALS? 2. Får man problemer med å bruke en kroppsdel/muskel før den faktisk blir veldig tynn? Eller kan man få muskelsvinn først? Jeg leser jo så mye forskjellig om ALS. Dette har ødelagt hverdagen min...jeg måler beina hver dag. 3. Er det normalt at vi med helseangst frykter ALS pga leamus? 4. Hva kan leamus komme av om det ikke er ALS?

TVT komplikasjoner

Hei hei ! ADVARSEL OM TVT OPERASJON !!! Jeg har gått gjennom en TVT operasjon i 2017 som endte skikkelig galt. I 2018 fikk jeg en erosjon, TVT båndet hadde kommet ut av vagina. Man klippet bort noe av båndet og sydde meg sammen. Etter dette fikk jeg smerter når jeg satt, og smerter opp bak symfysen. Man valgte å gjøre en delvis fjerning av båndet vaginalt i 2018 med resultat i kraftige kroniske smerter både i vagina og opp mot sidene, nå ble det helt umulig å sitte på noen som helst måte. Jeg reiste stående med fly til London hvor en ekspert med lang erfaring fjernet hele båndet, det satt bl.a. fast i blæren og ble skåret løs fra muskler, nerver og vev. Det hadde dannet seg massive infeksjoner og «Giant cell reaction.» Etter en lang og vond rekonvalens er jeg, som i og seg forventet, ikke blitt bedre, jeg lever i et smertehelvete. Jeg står på Lyrica og Neurontin som gir lite smertelindring, og har blitt opplyst om at sterkere legemidler som morfin ikke hjelper på denne typen smerter, så jeg må leve resten av livet på denne miserable måten. Ved klinikken i London gikk man inn i buken, en åpen operasjon, arrene i bikinisnitt ser fine ut. Men jeg er fryktelig oppblåst i magen, hele nedre del brenner og det gjør spesielt vondt når jeg bøyer meg. Jeg har tatt CT hvor alt så fint ut, jeg har tatt ultralyd av eggstokker, det er ikke mistanke om kreft, sammenvoksninger eller brokk. Jeg venter nå på å ta MR i slutten av oktober, men jeg har så fryktelig vondt, jeg får ikke sove om natten på grunn av smerter. Som vedvarer hele dagen. Mitt spørsmål er om det er noe mer jeg kan gjøre selv for å utelukke at det for eksempel er en kronisk infeksjon eller noe annet som jeg kan sjekke ut? Jeg vil gjerne advare alle med urinlekkasje om å ta en TVT- operasjon uten å sette seg grundig inn i hvor skadet man kan bli av et slikt inngrep. Det er titusenvis av ødelagte kvinner i verden, sjekk «sling the mesh» for info.

Helseangst og ALS - fortsettelse

Hei. Fikk svar av deg den 23 september, så du husker meg nok. Sterk frykt for ALS. Så sterk at jeg føler jeg har det. Begynte med leamus overalt i juli/august ifjor. Og en følelse av noe rart i beinet. Har følt på vibrering, leamus osv i beina. Ble sjekket nevrologisk hos legen både da og et par mnd etterpå. Har tatt bilder og mål av leggene daglig i mange mnd. Føler muskelsvinn i ene beinet. At jeg går rart, men ingen andre ser det. Klarer hoppe, hinke osv. Fødte barn for fire uker siden og etter fødselen føler jeg beinet er ennå tynnere og masse leamus her og der. Angsten ble så ille at jeg dro til fastlege på mandag. Da var det 9 mnd siden jeg var hos legen grunnet frykt for ALS. Ho testet reflekser, babinski (?), øyne, tunge, muskelkraft armer, hender og bein, bevegelse i føtter. Målte beina mine og jeg viste ho hvor jeg ser muskelsvinn. Ho målte, men så ikke avviket jeg ser. Jeg kan få ca en halv cm avvik hjemme. Men ho sa at en halv cm så ho ikke på som muskelsvinn og avvik. Og at hvis jeg hadde hatt muskelsvinn ville jeg slitt med å utføre det ho ba meg om. Ho henviste meg til klinikk for helseangst/hypokondri, ikke til videre undersøkelser for mulig als. For det mener ho jeg ikke har. Jeg føler du og legen min svarer meg bra. Men finnes sikkert unntak og jeg er livredd jeg er en av unntakene. Hvor als starter med leamus og muskelsvinn kommer FØR problemer med muskelen. De siste konkrete spørsmålene: 1. hvis jeg har als og alt startet med leamus for over et år siden: ville jeg da hatt lammelser nå? Eller er sykdommen langsom hos noen? 2. hvis jeg har muskelsvinn: ville jeg da klart alle testene hos legen bra eller ville noen indikert noe galt hvis jeg har muskelsvinn? 3. syns du jeg skal stole på legen? 4. hva regnes som muskelsvinn? Hvor stor forskjell i omkrets kan man da ha? Ville muskelsvinnet raskt ha blitt verre? 5. hvor sterkt kan man innbille seg sykdom? 6. får man ALLTID bevegelses problem før svinn?

Hemoroider

For ca. 1 uke siden merket jeg smerter rundt endetarmsåpningen. Det begynte som et lite ubehag og jeg merket en liten hard kul på høyre side av anus. I løpet av 1-2 dager ble det plutselig mye mer ubehagelig og etterhvert direkte vondt. Spesielt når jeg bevegde meg, men egentlig var smerten der hele tiden. Den lille kulen ble litt større og veldig øm. Så etter noen dagen avtok smertene og jeg har no nesten ikke noe vondt, men kulen er der fortsatt. Den er kanskje litt mindre og den er ikke særlig øm å trykke på lengre. Det ser ikke betent ut - huden har helt normal farge, og når jeg trykker kjennes det ikke ut som en abscess (noe jeg først fryktet). Kulen er ganske hard og bevegelig. Det gjør ikke vondt å gå på toalettet, og jeg har ingen generell sykdomsfølelse eller feber. Kan det være trombosert hemorroide? Eller er det mer trolig en abscess? Jeg hadde noe veldig lignende for et halvt år siden, som da gikk bort etter 2-3 uker. Jeg er generelt plaget med vekslende diaré og obstipasjon.

Blødninger ved bruk av prevensjon plaster

Hei. Bruker Evra plaster og har gjort det lenge, har kontroll på når menstruasjon kommer. Har tydelige menstruasjonssmerter når jeg har mensen. Bruker ofte å hoppe over den plasterfrie uken, og kan ha opphold i menstruasjon i flere uker uten at jeg får noen blødning. Noen ganger glemmer jeg å ta på nytt plaster på skiftedagen, men skifter da etter 1-2 dager, har aldri forstyrret blødningen av det. For 10 uker siden hadde jeg menstruasjon, men i den tredje uken etter menstruasjon fikk jeg blødning igjen. Så fikk jeg brun utflod et par dager, før jeg begynte å blø igjen. Etter 3 uker med blødninger dro jeg til legen og tok infeksjonsprøve, celleprøve og urinprøve for å utelukke graviditet. Prøvene var fine, urinprøven viste blod i urinen. Har hatt blødninger siden, og mellom blødningene har jeg brun utflod. Noen ganger kommer det koagler med blod. Noen dager er det ikke tegn til noe, men så blør jeg fra skjeden hver gang jeg har avføring. Har fått blødning etter en joggetur, og har blødninger under samleie. Under og etter sist samleie var det så mye blod, at jeg ikke ønsker å prøve igjen. Mandag er plasterskiftedag, bruker å få menstruasjon da på fredag. Men fikk akutte menstruasjonssmerter i dag (mandag) og fikk blødning rett etterpå. Bestemte meg da for å ta av plasteret denne uken, for å se hva som skjer. Jeg har kontaktet min lege for å få henvisning på sykehus, men ventetiden er lang, da de ikke anser dette som noe farlig. Kan nevne at jeg har tre barn, og har hatt en abort. Fast partner. Jeg har aldri hatt problemer med blødninger før, så dette bekymrer meg veldig.

Gulsot, mørk urin og ubehag i mellomgulvet

Min mann har ubehag/vondt i mellomgulvet, har idag mørk urin og gul farge i ansiktshuden? Hva kan det være?

Vedvarende fordøyelse plager etter syredempende behandling

Hei. Har fått påvist spiserørbetennelse å betennelse i tolvfingertarm på gastroskopi 25 august. Er veldig plaget med dette. Press å trykk øverst i magen, press i brystet opp i halsen, veldig uvel i halsen å generelt vanskelig å svelge. Dårlig matlyst. Gått ned mange kg. Men får i meg mat. Har gått på nexium i flere år å doblet dosen etter gastroskopi til 80 mg. Har ikke blitt bedre. Har nå for noen dager siden byttet til somac 80 mg. Hvor lang tid tar det gjerne før disse hjelper? Snuser 3-4 om dagen. Kan dette gjøre at det ikke blir bedre? Har kuttet ut kaffe å alkohol det blir jeg dårlig av. Noen ganger også etter jeg har spist. Tok CT av magen grunnet jeg ikke ble bedre å viste litt veske i underlivet men ellers var bildene fine. Når kan jeg forvente å bli bedre?

Behov for alternative lakserende midler

Hei! Jeg har over lang tid slitt med analfissur, og fissuren er nå blitt kronisk. Jeg har nå vært hos spesialist, og har fått injisert botox for å få lukkemuskelen til å slappe av. Jeg har også fått resept på rektogesic, samt blitt anbefalt å ta avføringsmiddelet vi-siblin. Nå føler jeg derimot at avføringen blir fastere når jeg tar dette middelet, og er redd for at dette ikke vil hjelpe fissuren å gro. Kjenner dere til om jeg da bør øke dosen Vi-Siblin, redusere den, eller prøve noe annet? Når jeg har løs avføring gjør fissuren naturlig nok mye mindre vondt, mens når jeg har fast avføring, får jeg alltid smerte når den passerer. Jeg spiser ellers sunt, og har et kosthold med mye grønnsaker og kornprodukter.

Vedvarende fordøyelse plager etter behandling mot Helicobacter pylori infeksjon

Hei. Har siden i sommer gått med press å trykk øverst i magen, press oppover i brystet, press i halsen å uvel i halsen. Vanskelig å svelge ikke mat men generelt. Ingen matlyst. Gått ned mange kg. Fikk påvist spiserørsbetennelse å betennelse i tolvfingertarm 25 august på gastroskopi. Gikk da på 80 mg nexium. Blei ikke noe bedre. Fikk påvist helico bakterie for to uker siden på blodprøve å har gått på to antibiotika kurer i ti dager ferdig om torsdag. Nå går jeg på 80 mg somac. Fremdeles ikke noe bedre etter en uke. Hvor lang tid kan en regne med det tar før betennelsen blir bedre? Plages veldig av dette.

Kan verking i hender være tegn på ALS?

Jeg har i hele 2020 slitt med helseangst. Nå i høst har deg vært bedring, men noen tilbakeslag er det i ny og ne. I løpet av høsten har demens og als vært bekymringen. Nå er det als. Jeg har de siste 5 ukene følt en verking i begge hendene. Verkingen er ikke konstant, men kommer og går. Over og under arm kan til tider være øm og vond. Denne ømheten kommer gjerne utover dagen. Jeg føler at fingrene mine er litt stive for tiden og jeg får lett vondt og en slags krampeaktig følelse når jeg For eksempel skal holde noe i begge hendene, vaske håret mitt eller røre i en kasserolle litt fort og hardt. Jeg klarer å gjøre de forskjellige tingene men det blir fort vondt / ubehagelig. Ubehaget starter i hånden og brer seg opp i armen. Dette gjelder begge armene. Dette har jeg klart å slå meg til ro med at det er noe ufarlig muskulært. Men i går skulle jeg hjelpe sønnen min med å bygge lego og da syntes jeg det var vanskeligere å håndtere de små bitene enn hva jeg kan huske fra som barn. Da fikk jeg litt hetta. Jeg føler jeg klarer å gjøre andre finmotoriske øvelser som å kneppe skjorter, knyte sko og skrive på mobil /iPad. Jeg har begynt å gå til fysio pga det som startet som en vond skulder. Denne er nå mye bedre men jeg sliter som sagt med det ubehaget i armene. På natten kan jeg også våkne av å ha vondt i skulderne på natta, men dette går utover på dagtid. Jeg har lest at stive muskler og dårlige fingerbevegelser og krampe kan være als. Er det starten på dette jeg har? Jeg har i to av de fem ukene ikke merket så mye til de refererte plagene da jeg har operert. bort mandlene og gått på sterke smertestillende. Jeg merket de liksom i uke 1 også har de kommet tilbake de siste to ukene, dvd jeg har merket dem de to siste ukene.

Helseangst og ALS - fortsettelse

Hei. Skrevet inn her flere ganger. Har sterk helseangst for ALS. Helseangst siden 2015. Leamus over hele kroppen siden Juli 2019. Kanskje mer langs det ene beinet og da ble jeg redd for muskelsvinn. Men leamusen bytter på hvor den er. Det vises 0,5 cm forskjell på beina. Var hos legen for 3 uker siden igjen og testet meg nevrologisk, reflekser og måling. Ho fant ikke noen avvik der. Og jeg kunne utføre alt av tester. Jeg ble henvist til psykolog for angsten min og skal dit om 3 uker. Als angsten er grusom, det føles så virkelig. Nå syns jeg også at foten på dette «tynne» beinet har begynt å bli raskere kald enn den andre. Hvis du ser vekk fra at jeg har helseangst. Er ikke alt dette da typisk als tegn? Jeg har ingen andre sykdommer, men hadde insulinregulert diabetes i svangerskapet. Skal sjekke blodsukkeer hos legen 4 mnd etter fødsel. Har gått 9 uker siden fødsel nå. Jeg svetter mye, leamus, føler jeg har muskelsvinn og nå en kald fot. Finnes det andre sykdommer det kunne vært enn ALS? Er litt redd jeg har hatt diabetes før svangerskapet også. Blir litt skjelven og rar når jeg ikke spiser. Vet ikke om jeg skal gå til legen og si jeg mener det er als igjen eller om jeg skal tro alt dette er angst... for det virker litt rart. Hva tenker du? På forhånd tusen takk igjen....

Er det forstoppelse eller farlig sykdom?

Mann 180cm, 80kg. Blodtrykk har økt fra 120/80 til 145/95 siste 4mnd (uten livsstilsforandringer). Det siste året så har jeg også hatt en svak klemmende følelse på høyre side under ribbein, ikke vondt, men litt ubehagelig. For 16 dager siden så begynte jeg å få relativt kraftig svie i magen ca 1t etter et måltid. Smertene kom ganske raskt og utstrålte til hele bukhulen, og varte i 2-3 timer før de gradvis avtok. For én uke siden så begynte jeg også å få krampeagtige smerter etter måltid (i tillegg til sviingen). Tarmen jobber voldsomt og produserer mye luft, smerten kan strekke seg til 9/10, så vondt at jeg kaldsvetter. Dette har skjedd uten unntak ved hvert måltid. Symptomene er mildere når jeg får i meg flytende (vann, juice, tomatsuppe), men alt av faste måltider trigger smertene voldsomt. Har hatt lite avføring, og når jeg har vært på do så er det nesten bare diare. Når jeg er på do så FØLES det ut som at det er innsnevret passasje lenger opp i tarmen, har tatt avføringsmiddel uten at dette hjalp (magnesiumoksid). Nåværende situasjon er at jeg ikke kan spise, jeg får kun i meg væske. Var hos lege, blodprøver var normale og hun sendte henvisning til ultralyd/gastroskopi. Problemet er at jeg nå må vente minst to uker på ultralyd, 2mnd på gastro. Jeg kan ikke gå så lenge med dette, minst to uker før jeg kan gå til neste steg i en annen kø. Jeg skulle egentlig dra til familie om tre uker, men dersom jeg ikke får noen hjelp eller at dette blir bedre, så må jeg ligge alene hjemme i julen. Hva kan dette være? Er noe jeg kan gjøre for å raskere få hjelp? Noe jeg kan prøve på egenhånd? Hva er det ved min beskrivelse som gjør at legen oppfatter dette som et “vanlig” problem som ikke krever noen form for hast? Jeg er desperat.

Innsyn i egen journal: Har jeg rett til å be om å se henvisningen?

Har jeg rett til å min fastleges korrespondanse med spesialist? Oppdatert med følgende opplysninger: "Hei Jeg har sett epikriser, men ønsker å vite hva min fastlege skrev i sin henvisning til spesialistene. Jeg har spurt fastlegen via legesenterets internettsider, og fikk et veldig unøyaktig svar, med oppfordring om å ta kontakt. Jeg lurer på om jeg har rett til å se brevet som ble sendt spesialistene med forespørsel om undersøkelse. Jeg har et godt forhold til fastlegen, men vil vite mine rettigheter før jeg spør spør en gang til. "

Kryptisk svangerskap og HCG

Jeg har følge-spørsmål til referanse-nr: 20993 Tusen takk for gode og utfyllende svar, og jeg forstår selvfølgelig at så mange tilfeldigheter gjør sannsynligheten lik nært 0. Som sagt, så har vi muligheten til å gjøre tester (privat) slik at vi eliminere helt denne sannsynligheten (kanskje mer for mentale helse) og der trenger jeg din hjelp. Svangerskap utenfor livmoren forstår jeg at vil merkes og er ikke lenger en bekymring. Du nevner det jeg har lest tidligere "at det kan sjelden gang utsonderes mindre HCG". Vi har bestemt oss for å heller ta 2 kvantitative blodprøver med 4 ukers mellomrom, vil det eliminere denne sjeldne risikoen? Og hvordan? (dvs, vil blodprøve klare å fange opp mindre HCG, og må ikke HCG stige i en graviditet)? Jeg forstår at dette kan virke som latterlige spørsmål, men jeg håper på litt utfyllende svar igjen. Tusen takk.

Nyoppstått hodepine. Hvordan skille normalt fra alvorlig sykdom?

Mulig diagnose Bakgrunn: Mann. 69 år. 72 kg. 176 høy. Hatt tinnitus i mange år Var hos spesialist og fikk tildelt høreapparat (2020). Har nesten ikke brukt apparatene jeg fikk tildelt. Klaget på hodepine når jeg var hos hørselslege. Ble tildelt time for MR undersøkelse. Viste ingen feil (mars 2020) Hatt hodepine relativt konstant siste 2 – 3 ukene. Primært venstre side, men også kjent meg «tung i hodet» og smerter i bakhodet, ned i nakkeregionen. Kommer nå fra en treningsøkt + 20 min. badstu. Innsats på treningsøkt som normalt. (Romaskin/5,5 km/30 min) Hva er dine vurderinger etter min beskrivelse? Husker ikke navn like godt som tidligere. Følger det hodepine med utvikling av demenssykdommer? Hjerneblødning til Jul eller bare å vente på at ting går over av seg selv? Litt bekymret.

Vekttap og forstørret nese. Det kan vel ikke være alvorlig?

Jeg har siden sensommeren ca, lagt merke til at nesen min er blitt bredere øverst, rett nedenfor øynene. Jeg har i like lang tid vært ganske tett (lite slim, men mye tørre klumper), til den grad at jeg spiser lite, da jeg føler jeg må puste gjennom munnen (klarer å puste gjennom nese også, men mindre enn vanlig). Siste ukene har jeg også kjent ømhet litt til venstre for nese, noe hodepine, samt endel leamus på venstre øye. Siste mnd har jeg gått ned ca 5kg også. Jeg har alltid hatt vanskelig for å gå ned i vekt, og blir derfor litt bekymret når jeg plutselig går ned i vekt uten grunn (spiser for mye sukker og andre raske karbohydrater). Når jeg kjenner på nese, kjennes venstre side annerledes ut enn høyre.

Kan nyoppstått tinnitus og svimmelhet skyldes hjernesvulst?

Hei! Har i det siste ukene vært plaget med anfall av øresus/piping/trykkfølelse i hodet og litt hørselstap/dotter, etterfulgt av svimmelhet.Dette har bare vart max 1 minutt å gått over.Men forje fredag kom et veldig anfall av dette.Fikk de samme symptomene, men da gikk de ikke bort og jeg ble mere å mere så svimmel å ustø.Hadde ikke synsforstyrrelser eller kvalme,lammelser eller noe annet.Etter hver ble jeg så svimmel,å måtte støttes da jeg gikk!Var som å kjøre berg- og dalbane eller være på en båt med voldsomme bølger.Ble hentet av ambulanse og ble kjørt til legevakten, hvor de sjekket blodtrykk,ekg,nevrlologiske tester,blodprøver osv men de fant ingen ting.Lå der i noen timer og fikk væske i armen. Svimmelheten varte ihvertfall i 12t før det dabbet av men ble sykmeldt i en uke pga litt svimmelhet å mye tinnitus.Har fortsatt mye piping på venstre øre av forskjellige frekvenser + fått litt dårligere hørsel på det Venstre øre og meget var på lyder å støy,har litt press i hode(øre)Har også dotter i øre/ørene å litt svimmel men er i 100% jobb! Føler også at mye støy å lyder rundt meg over tid så blir pipingen å presset i øret/hode mye være.Ellers god matlyst, føler meg ikke syk,ikke dobbelsyn eller mere hodepine enn før(veldig lite)Tok synstest å alt bra der også! Spurte Legen om det kanskje var virus på balansenerven eller krystallsyken men legen trodde ikke det.Vært hos Lege å ØNH å blitt henvist til MR av øre/hode/tinningbete,skal dit 6 januar! Tatt utvidet blodprøve i Juli å alt bra da! Også vært hos nevrolog i Juli pga angst for ALS! Går til psykolog for dette! Men er veldig redd for at dette er noe som jernesvulst? Har jeg noe å være redd for med tanke på symtomer? Gruer meg veldig til MR!

Fregneliknende utslett på leggene

Hei, Har ett par ting jeg lurer på. 1.Har fått en god del små prikker på leggene og lårene de siste 3-4 mnd. De er brune i fargen og er ganske små. Ser nesten ut som en haug med bittesmå fregner. Har de ikke noen andre steder på kroppen. Går ikke midlertidig bort når jeg trykker på de. De klør ikke. Flasser heller ikke. Går jevnt med huden. Vanskelig å se om det har kommet flere eller noen har gått bort for de er så mange. Hva kan dette være ? Har også fått en del lilla tynne små striper på legger og lår som jeg lurer på hva er ? Disse kommer og går litt. 2.Har mistet mye hår på leggene. Vil anslå at omtrent 70% av håret på leggene er vekk, er ikke hårstubber eller noe igjen, kun glatt hud. Dette er rundt hele leggen, ganske flekkvis. Kommer ikke av friksjon. Har også mistet en del på hodet. Dette er mer jevnt mistet, ingen flekker. Har mistet en del helt inn til roten og en del hår har blitt bare brekt også. Vil anslå at omtrent 40 % av håret på hodet er borte. Dette har skjedd i en periode på omtrent 4-5 år. Har ikke mistet hår andre steder som på armene etc. 3.Har også ett problem når jeg "overdriver" inntaket av søtsaker. Jeg spiser relativt sunt i ukedagene og skeier ut kun på lørdager. Men merker at om jeg er litt for hard på sjokolade/smågodt så blir jeg veldig øm i huden etter noen timer (værst dagen derpå). Skjer kun i forbindelse med inntak av søtsaker. Går over etter omtrent ett døgns tid. Har normalt blodsukker. 4. Var på ultralyd av hovedpulsåren nedover magen for ett år siden for jeg hadde det to forskjellige leger mente var "for sterk" puls i mage/lyskeområdet. Var ingen funn på ultralyden, men fikk aldri noe svar på hva det kommer av, eller om det er farlig. Pulsen er såpass sterk at en lett kan se klærne bevege seg når jeg sitter i ro, da spesielt i ett knyttneve stort område under brystet. Er 1.66 høy og 57 kg. Har gått ned ca 45 kg de siste åra om det er av betydning.

Bartholinitt, betennelse i underlivet og hovne lymfeknuter i lysken samme side

Hei. I juli 2020 var jeg til min fastlege for å sjekke en hoven lymfeknute i venstre lyske. Lege sier denne er ufarlig, hun sier jeg skal følge med på at den ikke blir større. Det blir også i juli tatt flere blodprøver og celleprøve som var normalt. Jeg drar til legen igjen i desember da jeg fremdeles har denne hovne lymfeknuten. I mellomtiden har jeg ikke hatt noen andre symptomer bortsett fra smertefulle kuler i underlivet. Disse kulene har jeg fått med jevne mellomrom i flere år, de kommer og går og er ofte smertefulle.. det kan gå flere mnd mellom hver gang. Når jeg da var til lege igjen i desember ønsket hun å sende meg på ultralyd men poengterer at hun ikke mistenker noe alvorlig. Lege sier lymfeknute er 1 cm. Jeg ble samtidig satt på doxycilin på grunn av utslett i ansiktet. Lege mente at antibiotika burde også fungere på underlivet da hun mener hoven lymfeknute kommer av disse smertefulle kulene. Antibiotika har ikke fungert på hoven lymfeknute og nå i mellomjulen har det kommet flere hovne lymfeknuter på samme side. Selve lymfeknutene virker til å være bevegelige og myke, og er ikke ømme men selve området i lysken er smertefullt og ømt. Jeg kjenner det også når jeg går, at det er smertefullt i lyske. Er det normalt å ha hoven lymfeknute i så mange mnd uten at det foreligger alvorlig sykdom? Har ikke hatt noen infeksjon bortsett fra disse kulene i begynnelsen av desember. Er det normalt at det da kommer flere hovne lymfeknuter nå? Det skal sies at jeg kjenner ofte på de, kan dette irritere? Har en hverdag med mye stress i forhold til jobb, kan dette påvirke? Er selvfølgelig bekymret og føler jeg burde ta kontakt med fastlege igjen men vil heller ikke mase unødvendig. Mvh Kvinne 43

ALS?

Hei jeg har i seks år nå hatt leamus og muskelsmerter. Det har hele tiden vært verst i venstre bein, fra fot til hofte. Men leamus har rammet hele kroppen også tungen. Siden 2019 har jeg også vært veldig øm i muskel over hoftene. Har jeg vært aktiv og våget meg på en tur i skog og mark er jeg alltid stiv og støl i bare venstre fot og har gangsperr i fremsiden av venstre lår. Har også i det siste vært plaget av veldig stiv og vondt nakke og skuldre. Jeg har også for første gang i mitt liv, nylig opplevd muskel kramper. Først i de skrå sidemusklene i magen i det jeg skulle snu meg i senga, og i de fremre nakkemusklene ( skjedde i forbindelse med aktivitet) jeg er sterk i kroppen ( pleide å trene styrke) og har i følge nevrolog ingen muskelsvakhet, men kan fremprovosere leamus ved berøring av enkelte muskler eller etter bevegelse av selve muskelen. Har siden begynnelsen vært svært redd for ALS. Har normale (dog aktive) reflekser og ellers normale funn ved undersøkelse hos nevrolog. Også normale blodprøver, bortsett fra lav ferritin som jeg nå får jevnlig jerninjeksjoner for og litt lav d-vit. Har alltid vært veldig tynn ( 43 kg 160 cm) men prøver å legge på meg. Fikk i 2001 borrelia etter flåttbitt og fikk en antibiotika kur som jeg desverre aldri gjennomførte. Negativ spinalprøve i 2015 med tanke på nevroborreliose. Det jeg lurer på nå er om dette fremdeles kan være borreliose, selv om spinalprøven var negativ? Kan jeg slappe helt av med tanke på ALS etter seks år? Jeg føler særlig smertene i venstre ben og hofter begynner og bli ganske hemmende. Kan nevne at jeg har tre barn hvor siste ble født i 2017 uten forverring av symptomer. Kan også nevne at jeg har generalisert angstlidelse med panikkangst og har brukt paroxetin 5-10 mg i 18 år. Kvinne 38

Går coronavaksinen sammen med mine medisiner? (BioNTechvaksinen Comirnaty)

Hei, jeg bor i senterleilighet på grunn av helsemessige problem hjerneslag i lillehjernen september 2018, polynevrophati grunnet skadede nerver i kompresjonsbrudd i ryggen og allvarlig benskjørhet. Jeg er 68 år og kommer snart å få tilbud om coronavaksin. Bor i Vestfold. Jeg er fødd og oppvokst i Sverige så skrev ut Bipacksedel - Comirnaty | Läkemedelsverket / Swedish Medical Products Agency (lakemedelsverket.se): Comirnaty är ett vaccin som används för att förebygga covid-19 orsakad av viruset SARS-CoV-2. Tror at det er denne vaksine jeg skal ha. Leste under Varningar och försiktighet at Tala med läkare, apotekspersonal eller sjuksköterska innan du ges vaccinet om du använder läkemedel mot blodproppar med mer. Andra läkemedel och Comirnaty: Tala om för läkare eller sjuksøterska. Skrev melding til vikar før min lege. Men ho skrev att man aldri kan gis garanti før at vaksine og medisin ikke ger bivirkninger, Men skriver til deg før å få svar på vad som er grunnen før disse "varninger," Jeg tar Morgon : Eliquis 5 mg, Metoprolol dp 25 mg, Moventig 25 mg, Nobligan R 100 mg. Kveld Atorvastatin 40mg, Eliquis 5mg og Noblgan R 100 mg.. Kan jeg risikere allvarlige biverkninger av coronavaksin på grunn av at jeg tar dessa medisiner?? https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/comirnaty---vaccin-mot-covid-19/bipacksedel---comirnaty#hmainbody3

Kan hemoroider forsvinne? Hva skal til?

Hei. Jeg har i ca. 4 uker hatt en synlig hemoroide i analåpningen på størrelse med en drue/kidneybønne. På et tidspunkt var den veldig øm, hard og vond. Tror derfor at den har vært trombosert. Nå er den ikke spesielt vond lenger, men plagsom og noe jeg kjenner på hele tiden. Særlig ved toalettbesøk. Jeg har smørt jevnlig med ulike kremer mot hemoroider, men ingen ser ut til å minske hemoroiden i størrelse. Er derfor bekymret for at den ikke vil gå bort og at jeg må operere. Vil dog helst unngå dette dersom det ikke er helt nødvendig. Kan jeg forvente at den med tiden vil forsvinne av seg selv, eller burde jeg oppsøke kirurg/lege for vurdering? Er det evt. noe mer jeg kan gjøre selv for at denne "klumpen" skal gå helt bort? Vet ikke hvordan den har oppstått, men kan muligens henge sammen med forstoppelse/hard mage. På forhånd tusen takk for svar.

Diffuse, sammensatte plager av ukjent årsak

Jeg er veldig plaget med smerter rundt i kroppen spesielt i beina og nakke/rygg de siste mnd + STIV i kropp, vært til endel undersøkelser siden mars 2020. Jeg har også vært noe plaget med magen samt kraftig hodepine som kommer og går litt men det er smerter og i legger og fotblad samt nakke og korsrygg/rygg og muskelrykninger eller urolig musklatur både i bein og armer (lår,biceps,skulder,øye mm)leamusen kommer og går litt rund om. Musklaturen jobben når jeg sitter i ro,kjennes som kramsnø blir gnatt i musklaturen i lårene,men i leggene gjennes det ut som mauring/kribling og det vises i huden,men ikke konstant plaffring. Undersøkelser som er gjort siden Mars 2020 mot smerter i kroppen er,masse blodprøver alt ok,MR rygg alt ok,CT med kontrast av buk,samt urinveier mm alt ok(dette pga av kvalme og smerter i pung og lysk)Har også vært til ultralyd av pung og prostata.Jeg har vært noe mere trøtt det siste året enn før,og følt meg litt sliten mye på grunn av disse smertene i kropp, nok litt usikker på hva dette kan være.Sover godt om natta Jeg har hatt sånne periode før men ikke så kraftig og langvarig som nå.Har også hatt tilfeller at jeg blir kok varm og rød i kinnene mens jeg sitter på kontoret(ubehagelig) Har fått IBUX og PARACET hos lege men dette fungerer ikke Jeg klarer og holde meg aktiv med fjellturer 2/3 ganger i uka og hall trening 2 ganger i uka,det går greit men etter enkelte treninger er smerter og kriblingen/leamusen i musklaturen veldig aktive. Jeg har ikke som jeg ser,noe muskelsvinn og vekta er stabil som den alltid har vært. Litt bekymret på hva som gjør dette,har tenkt både på MS attack;ALS,noe nervesykdom,kreft tenker du noe i disse baner eller er dette bare grunnløs bekymring? Kan det være Fibromyliagi (noe min mor har)? Hva burde gjøres videre?Nevrolog undersøkelse? Håper du kan gi meg noen råd om veien videre,mulige undersøkel Får også prikkinger i panne/ansikt Har ett normalt alkohol forbruk

Hodepine anfall

Jeg er fra tid til annen og høyst uregelmessig plaget med intens hodepine i fremre del av hode. Anfallene er til dels lammende og setter meg ut på en måte og har en varighet fra noen få sekunder til opptil flere.

Kan muskelsvinn være symptom på ALS?

Hei. Jeg har skrevet inn her flere ganger. Fordi jeg frykter at jeg har ALS. Jeg har hatt kjent helseangst siden 2015. Men leamus har jeg opplevd siden Juli 2019. Jeg har hatt det over hele kroppen, men noe mer i det ene beinet. Har aldri leamus flere steder samtidig og den bruker gi seg raskt. Men kjenner det noen steder daglig. Derfor begynte jeg måle beina for over et år siden og fant en 0,5 cm i dette beinet. Jeg føler veldig på at jeg har muskelsvinn i beinet. Først følte jeg det nederst i leggen. Nå føler jeg kneet er mer spisst og stikker mer ut enn det andre og at jeg har et søkk i låret. Legen sier det bare er en «valk i fettet på låret», for jeg er overvektig. Noen ganger føles også foten på dette beinet veldig kald ut. Men dette sier de også kan være angst. Jeg har tatt det opp med fastlegen flere ganger. Men hun sier at vi ikke er symmetriske. Og at dette er det angsten min som gjør. Og etter så lang tid ville jeg ikke klart å gå normalt. Hun sjekket meg nevrologisk med reflekser, styrke og bevegelse for to mnd siden. Hun sier også at muskelsvinn kommer ikke først. Det kommer sist. Dette har også dere og en nevrolog skrevet til meg før. Legen henviser meg ikke til nevrolog, for hun mener det ikke er grunn til det. Jeg går i angstbehandling, men jeg har like mye angst for døden og helse. Hvor trolig er det at muskelsvinn faktisk kan komme først sammen med leamus og ikke lammelse først? Hva om jeg får muskelsvinn først selv om det ikke er det mest normale? Finnes det andre sykdommer som gir muskelsvinn? Jeg føler at dette spiser meg helt opp. Har ikke gått lenge i angstbehandling, men merker ikke bedring ennå. Jeg er så redd og lei meg!

Kvelnings- og tetthetsfølelse ene siden av svelg/hals

Jeg har i lengre periode slitt med at det føles ut som om halsen min kveles på vestre side. Det sitter bare på denne siden konstant hver dag. Om det kommer direkte fra halsen, bakhodet, lunge region eller annet sted er vanskelig å kjenne klart. Har flere symptomer fra nærliggende steder. Symptomene er: trangt å puste inn, utpust flyter lett men har litt hvining i pusten på utpust, mat er trangt å få svelget ned, har hendt ofte at det forblir øverst i spiserøret lenge før jeg klarer å få det ned. Jeg kjenner det kun på venste side i spiserøret. Voldsom trykkfølelse i nakken, sitter rett ved siden av nakkevirvlene på venstre side ved overgangen til hodet, føler noe er der- gjør meg svimmel og rar, blokkerer. Trykk opp mot venstre øret, tinningen , øye, og kjeven- føles stivere ut. Trang venstre nese, føler passasjen i nesesvelget er snurpet sammen (ikke tett øverst i nese og ikke snørr/rennende). Tungen (delen som sitter bak i halsen) på venstre side kan vokse seg strammere/tykkere - ikke synlig for meg. Konstant svimmel, gynger og går rundt om hverandre. Lå på en benk i går-plutselig kjentes det ut som om hele benken veltet. Skjer ofte. Alle symptomer er tilstede hele tiden, men kan forverre seg for så å dempe seg noe, alt er uutholdelig å leve med. Har ikke uttalt hodepine som plager meg men kan få litt lett hodepine nå og da. Trykket fra halsen kan føles ned til lunge/hjerte høyde men ikke hele tiden. Sliter med å sove, flere ganger våkner jeg av noe som føles som om kroppens muskulatur ikke klarer å puste skikkelig. Har også skjedd våken. Er helt sykt lammende og ekkelt. Når det trykker som verst i nakken får jeg en varm følelse i hodet, blir nummen og jeg føler jeg skal besvime. Takk Gud for at det er fri passasje på høyre side hvis ikke hadde jeg for lengst vært kvalt. Er sjekket for krystallsyken, ultralyd av halspulsårer, gastroskopi, nevrologiske utfall. Hva kan dette komme av? Hva bør jeg gjøre?

Tilbakevendende vaginose og spontant abort

Hei! Jeg har i 2,5 år nå, slitt med tilbakevendende bakteriell vaginose. Har fått reseptbelagt behandling tre ganger, men det kommer bare tilbake igjen etter ei stund. Har en pakke Lactal vaginalgel i skapet nå. Tar jeg en dose av denne, holder symptomene (illeluktende fiskelukt og mye vanntynn utflod) seg borte i ca to dager før den kommer like sterkt tilbake igjen. Jeg har en prøverørs-sønn på to år som satt på første forsøk (ca midt i svangerskapet startet BV-problemene). Vi har nå prøvd å bli gravide gjennom prøverør i 1,5 år. Jeg har blitt gravid 3 ganger (vi har kun satt inn egg tre ganger, og de har festet seg alle tre ganger), men mistet i uke 5-6 alle gangene. Jeg er redd det er miljøet i livmora som er årsak (legene har ingen forklaring på hvorfor jeg mister). Hva kan jeg gjøre? Finnes det noen langvarig kur som kan få bukt med dette en gang for alle? Dersom ikke, ønsker jeg uansett resept på medisin (om den er langvarig- virkende eller ei).

Spørsmål om hjertebank

Jeg sendte inn spørsmål ang masse hjertehopp/ekstraslag. MEN lurer på om det kan være noe mer.,andre ting som påvirker hjertet.I tillegg til ør,svimmel,trykk i brystet er jeg mer tung i pusten,mer kremting,piper litt i brøstet etterpå/under anfall med masse ekstraslag med få sekunder i mellom...som kan vare i timevis...litt pause..så på an igjen. Blir trøtt av alt dette. Kan dette være PAH.? Tok UL av halsårer og hjertet,alt ok for 1,5 år siden...med litt kosmetisk plakk i en halvåret.Er dette normalt ved 50-52 års alderern?sykkel test viste intet galt ved ca 80%belastning pga utmattelse orket jeg ikke mer. Ct cor i 2016 uten plakk,0 i kalsium score. Ekg tatt 24/12 var fint,Holter reg. I 3 dager for 2 uker siden viste masse ves og endel sves,men ikke funnet flimmer. Røntgen lunger er bestilt,96%oksygen metning, spirometri ikke tatt siden ca 2015,da med god kapasitet. Jobbet 32 år i industrien med masse støv og varme. Og et spørsmål til ang selo zok..kan de lage mer urytme og problemer? Enn uten.?livskvalitet på bånn av alt dette og føle en skal" daue" under anfall, Kolesterol mitt er forresten 7,6...og pga muskel smerter fra før gruer jeg meg å prøve statiner...finnes det andre alternativer?

Om ekstrasystoler

Har mye hjertehopp,mest Ves. Problemet er at de i perioder kommer så ofte,bare et sekund i mellom.Er ok utredet med ct cor 2016,ultralyd 2018 og sykkeltest i 2016.Ingen tette årer,null i kalsium score.Men fant frekvensavhenig venstre grenblokk og inkomplett høyre grenblokk på sykkeltest..ikke flimmer ved Holter reg. nå nylig. ..Er lett i hodet,trykk i brystet og uvel når det er mye ekstraslag ol. Går på 25×2 selo zok depot,tar en morgen/kveld pga følte virkningen gikk litt ut?Fikk tilbud om å øke med 25 mg for å forebygge ekstraslag,men mener å lese at det ikke er så bra ang grenblokk? Og vil det være bedre å ta 50 mg i en dose og evt de 25 mg på kveld? Kan eg og bare bruke de ekstra 25 mg ved hjertehopp anfallene som kan vare i uker,men med opphold eks 2 uker innimellom? Eller må jeg ta det alltid?pga føler meg mer andpusten av betablokkere? Vet og overgangsalder kan trigge hjertehopp/hjertebank? Begynte på hormoner for 6 mndr siden..og i flere mndr va hjertet mer roligt..men så kom alt tilbake? Kam er dose østradiol hjelpe? Mindre? Bruker nå 50 Sequidot plaster. Andre tips jeg kan prøve?drikke ikke alkohol eller røyker,og kun 2 kopper kaffe pr døgn.Føler jeg blir sprø og sover dårlig. Og ang plakk i årene,hvor mye kommer med alder? Pga fant kosmetisk/ubetydelig i hals årer,og litt på deler av aorta i magen(ct)null i hjertet.

Risiko for å utvikle magekreft av magebetennelse

Hei! Jeg ble diagnostisert med Cøliaki og pangastritt sommeren 2017. Siden har jeg levd glutenfritt og ikke hatt noen særlige plager. Men jeg tar fortsatt nexium (40 mg), fordi jeg har forstått det sånn at pangastritt er en kronisk sykdom...? Det må også nevnes at jeg har prøvd å slutte på nexium men fikk da store rebound-symptomer, som gjorde det vanskelig. Det jeg lurer på er hva de generelle anbefalningene rundt oppfølging av kronisk gastritt er? Bør jeg be om en kontrollgastroskopi nå 4 år etterpå, for å se om tilstanden min har bedret seg? Patologen fra sykehuset hvor jeg tok gastroskopien nevnte ingenting om dette i brevet til fastlegen i alle fall. Må også nevnes at jeg var h-pylori negativ. Jeg har lest litt og forstått det som at de fleste tilfellene av magekreft (som jeg er redd for) skyldes h-pylori bakterien. Men det står generelt lite om risikoen for at en h-pylori negativ gastritt skal utvikle seg til kreft...

Utslett som likner ringorm (pityriasis rosea)

Kvinne 53 år. Plutselig kløe og utslett rundt hals, bryst, mage, rygg og på beina. Ikke kløe og utslett nedenfor knær og ikke på armene. Heller ikke i ansiktet. Har hatt dette i to uker nå. Utslettet ligner litt på ringorm, men det er det ikke, fordi det har jeg hatt tidligere, og vet hvordan de ser ut. Det klør ikke på natta. Hva kan dette være? Og går det over av seg selv?

Korrekt samlet urinprøve

Hei. I forbindelse med urinveisinfeksjon bestilte jeg urinstics til hjemmetest "alltest urinanalyse reagent strips", da det var tomt for spesifikke urinveisinfeksjon-tester. Den tester for blod, ph, glukose, proteiner og ketoner, og forklarer hva svar kan tyde på. Jeg slo ut på blod og tok en tur til legen der urinprøve bekreftet det samme. Jeg er nå på min andre antibiotika-kur, og synes jeg merker bedring. Men når jeg tester urin selv nå slår jeg stadig ut på blod, samt litt protein, dette kan visdt indikere fortsatt urinveisinfeksjon. Men min lege mener de ikke påviste noe i morgen-urintest hos dem for 3-4 dager siden, men sa og at den ikke var "ren", selv om det slo it litt på min hjemmetest. Når jeg tester selv nå er det kveldsurinen jeg ser ut til å slå ut på, da det bare var litt tegn til protein morgenen for to dager siden. Ikveld fikk jeg større utslag, enda jeg hadde forventet at den nå var fin.. Har kun litt "stikk" i urinveiene og noe tissetrang innemellom nå, ingen svie (ikke hatt noe særlig av det). Kan det være noe annet enn urinveisinfeksjon, siden testen slår mer ut utover dagen fremfor denne "morgenurinen"? Blir litt bekymret.. Hva gjør jeg med dette? Er 42 år, småbarnsmor, får lett urinveisinfeksjon (har kanskje hatt det 1-2 mnd før jeg tok kontakt med lege, brukte da masse tranebærtabl.). Ikke røyket siden tidlig 30 årene. Ingen andre medisiner utover noen uker Ibux 1-3 ganger i uka (pga migrene, prøver å bruke minst mulig). Mvh Kv42

Spørsmål om ALS

Hej, Spörsmål kring als. Det började för lite mindre än ett år sedan då jag inte känt mig bra i kroppen. Trött, svak, yrsel och inte alls som mig själv. Min fastlege hänvisade mig då till mr av hode för att utesluta tumör (och ms). Mr kom tillbaka helt normalt men mina problem har bara fortsatt. Sedan några månader tillbaka har jag upplevt en svakhet i det ena benet. Eller kanske mer att jag inte stolar på att benet skall orka ”hålla emot” om jag behöver det, går snabbt i trappor eller bär mina barn. Jag upplever en rar känsla i benet, som att jag är på väg att mista känsel i benet, att det domnar (vet ikke norska ordet för detta). Det går från nedre delen av rumpan och hela vägen ner i foten. Jag föler mig också stiv, i stora delar av kroppen. Jag var hos en neurolog för 2 månader sedan som testade muskelstyrka, reflexer och allt annat som skall testas av neurolog. Enligt honom skall allt vara normalt. Ingen misstanke om als eller ms. Det kändes lite bättre när jag var färdig hos honom, men sedan började jag få leamus, överallt i hela kroppen. Då blev jag extremt rädd igen. Leamusen är överallt i kroppen, dygnet runt sedan 6 veckor. Jag har aldrig haft hälsoproblem tidigare. Men jag fick extrema bekkenplager under och efter min andra graviditet (2 år sedan). Jag har gått hos en fysio som säger att jag är väldigt sned i bekken och rygg. Jag har också en gammal skada på mitt korsband (samma ben som benet som föles rart).. främre korsbandet är av. Jag har inte tränat något de sista två åren (kanske mer), då jag haft bekkenplager, och nu törr jag inte då jag har en känsla av att mista balansen i benet. Kan det vara så enkelt att min ”svakhet/minskad känsel ” i benet har med bekkenplager/snedhet att göra? Min fysio säger att det kan ha ett samband, men jag stoler ikke på det, ikke nu när jag också fått leamus? Vad tänker du?

Hjertebank. Utrede mer, eller øke dosen på betablokkeren? Kan lavkarbo hjelpe?

Fått masse gode svar herfra.Lurer videre på hvorfor mine hjertehopp/ekstraslag ikke gir seg selv ved økning på betablokkere. Bruker nå 75 mg fordelt på 50 morgen og 25 mg kveld( Selo zok depot). Kan betablokkere trigge hjertehopp istedet? Er dose for lav,mulig det hadde vært bedre med 75 mg i en dose,(vet de fleste gjør det?)men grunn til 25 mg på kveld er jo at jeg føler virkning avtar før leggetid selv om jeg vet de skal vare opptil 24t.Jeg har hatt Holter.reg på i 2,5 døgn i januar og viste mest ves og endel sves,ingen venstre grenblokk anfall da og intet flimmer.Er og utredet med ct cor i nov 16.og sykkeltest,ekg etter endel utslag av trykk i brystet og uvelhet,så pass mye at jeg har vært flere ganger innlagt til overvåkning..pluss registrert grenblokk og høyere hvilepuls enn jeg hadde hatt før.Begynte på betablokkere egentlig for å kjøre ned puls til ct cor og pga trykk i brystet og litt hjertehopp..og har videre fortsatt for å ha et "roligere"hjerte.Føler og iblant jeg piper litt i brystet når jeg har mye hjertehopp?men røntegn thorax var normalt inkl hjertet. Ting som trigge ekstraslag/trykk i brystet er iblant bare å gjøre husarbeid, spise et måltid,bli litt irritert i minutter..Er frustrerende og er forespeilet av lege og brev fra hjertespesialist at jeg evt kan gå opp litt til på dose betablokkere.Men er usikker.Sliter liksom med så liten livskvalitet,blir nedfor når jeg har dette som verst..og en tenke jo hva mer kan jeg gjøre for å bli "frisk" og er det mer enn hjertehopp ,overgangsalder og fibromyalgi?og har prøvd å gå ned i dose på hormonplaster,men lese jo at det som regel e fall i østradiol som kan gi hjertebank ol,så burde jo ikke bety noe.

Dirring i brystet. Må det utredes?

Det hele startet med at jeg i september i fjor fikk et kraftig stikk i venstre bryst. Vært hos tre leger og alle sir at det er den store brystmuskelen som er skadet på et vis. Siste legen jeg var hos sa også at dette ikke var med hjerte. Men nå i det siste har jeg fått en slik dirring eller vibrering i under bryste på venstre side. Det kommer og går. Kjenner det mest når jeg slapper av/sitter i ro. Har også til tider hjertebank. Men det når jeg får angst og blir redd. Jeg er kjemperedd for at dette er med hjertet. Har hatt flere angstanfall den siste tiden også siden jeg er så bekymret å grubler hele tiden. Men tilbake til den dirringa. Det jeg lurer på er om disse muskelgreiene kan gi denne dirringa/vibreringa som jeg kjenner? Når jeg også kjenner under puppen er det ømt og litt vondt. Har tadd pulsen og den ligger på 74 når jeg slapper av. I starten da jeg kjente mest smerter i brystet var jeg hos legen å tok ekg, div andre prøver å slikt. Å alle viste at det ikke skulle være noe galt med hjertet. Kan slike muskelsmerter gi vibrering når det reparerer seg? Eller er dette noe jeg må bekymre meg for?

Kan kvinner ta testosteron mot redusert sexlyst?

Jeg er i overgangsalder og går på Sequidot plaster, men pga fraværende libido,lite energi ol fikk jeg testosteron av gynekolog. Jeg har liksom ikke helt turt å prøve mer enn et halvt pump 2 ganger. Har jo endel hjertehopp og har hatt noen anfall med frekvensavhenig venstre grenblokk og inkomplett høyre grenblokk.Går på 75 mg betablokkere..ingen problem med hjertet på ct cor eller på ekg,sykkeltest utenom grenblokk 2 ganger og endel Ves og litt sves.Er det farlig for meg å prøve Tostran 2 gsnger pr uke? Vil det trigge mer trykk i brystet eller hjertehopp?

Luftplager etter laparaskopi for vaginalcyste

Hei. Jeg har gjort en diagnostisk laparoskopi og fjerning av en cyste i skjedeveggen på Ullevål sykehus. Det har nå gått to uker. Jeg har fremdeles omtrent like mye hevelse i abdomen som etter inngrepet. Det ser ut som at jeg er gravid. Jeg hadde ikke noe mage fra før av. Det er veldig ubehagelig fordi det er en strammende/trykkende følelse rundt magen pga dette og når jeg sitter så kjennes det ut som en masse som presser oppover. Hemmer også pust noe. Det er best når jeg ligger. Jeg har fortsatt også litt smerter fra området rundt eller i nærheten av innstikkstedene. Litt dragende smerter som blir verre ved stillingsendringer og litt spontane skarpe smerter. Har kanskje hatt litt smerter litt lenger opp på venstre side, men ikke så mye. Jeg har gått på toalettet. Synes ikke jeg har mye mer luftavgang enn vanlig for meg. Hva kan dette være? Ifølge informasjon vi fikk skriftlig så skulle gassen de setter inn i magen være borte etter noen dager. Kan det være væske eller noe annet? Hva bør jeg gjøre? Bør det tas bilde/ultralyd/MR av magen? Jeg har ellers hatt mange anfall med nummenhet som når foten sovner i venstre labia majores som kommer litt tilfeldig når jeg står, går eller annet, men dette kjente jeg også før operasjonen, så jeg ignorerer det selv om det har blitt verre enn før operasjonen. Mvh

Magesmerter og lys avføring. Gallesten eller betennelse i galletreet?

Mann 72kg. Jeg har hatt kroniske ryggsmerter i øvre halvdel av rygg de fire siste årene, en følelse av at ryggsøylen mellom skulderblader og muskulatur rundt skulderblader er betent hele tiden. Smertene trigges/forverres av bevegelse/stilling, men ingenting har hjulpet av tiltak. Dette i seg selv har redusert livskvaliteten drastisk, da jeg har smerter hele tiden. Jeg har prøvd alt som er tilgjengelig av behandlingsmetoder og tiltak uten at dette har hjulpet. Ellers så har jeg hatt svakt fluktuerende leverprøver de 10 siste årene, og fluktuerende verdier i hvite blodlegemer (litt for lite, deretter normalt) de tre siste årene. De to siste årene har jeg hatt ubehag på høyre side under ribbein, virker å være uavhengig matinntak. Legen har sagt at dette ikke er noe å bekymre seg for uten å kunne si noe om hva det kan skyldes. Før jul så hadde jeg en episode hvor jeg ikke kunne spise fast føde (stilte spørsmål her, ref:20658). Under denne episoden så ble det utført gastro og ultralyd av galleveier uten funn. Jeg gikk 4 uker på næringsdrikker før jeg omsider gradvis kunne gjeninnføre fast føde igjen, uten at jeg noensinne fant årsak. Men etter denne episoden så virker det som at noe har forandret seg: Ubehaget under høyre ribbein er mer konstant, jeg har kraftig økt spyttproduksjon, en følelse av at jeg svelger luft når jeg spiser/drikker, jeg får svie i mellomgulv dersom jeg spiser korn-knekkebrød, og avføringen er ofte flytende (og veksler mellom hvit/grå, til nesten helt svart). Ubehaget under høyre ribbein vedvarer. Tanten min måtte operere ut galleblære når hun var på min alder, og faren min har primær skluroserende kolangitt (PSC). Jeg føler at noe er feil, men legen sier at han føler jeg er tilstrekkelig utredet. Er det noe du kan tenke deg at jeg kan be om å få testet? Jeg klarer ikke å slå meg til ro med dette når jeg opplever at kroppen er mer og mer i ubalanse.

Diffuse plager - kan de skyldes mineral mangler?

Jeg gikk til legen da jeg har slitt en lang periode med daglig hodepine, tretthet, smerter rundt øynene og en merkelig smerte i hodebunn (hvis jeg tar på et bestemt punkt får jeg en kraftig smerte som går ned bak øyet). Jeg kalte det nervesmerter. Smertene rundt øynene kommer og går, men den i hodebunnen forsvinner ikke (merkes kun ved berøring). Jeg har også begynt å bli rød i ansiktet til tider, noe jeg aldri har vært plaget med før. Jeg blir rød på kinnene og haken og det er merkbart for andre, ikke bare meg. Jeg svetter også ved den minste lille anstrengelse. (Overgangsalder kanskje?) Legen min kalte plagene for diffuse, noe jeg skjønner, men jeg føler meg som en hypokonder. Etter legebesøk har jeg fått enda et problem - rykninger/sammentrekninger i muskler. De kommer helst om natten og vekker meg. Det mest plagsomme er en kraftig sammentrekning i ansiktet, ved/bak øyet. Det er mye kraftigere enn vanlig leamus. Ellers har jeg det også i arm, fot, stortå- og alt er på venstre side. Jeg har også hatt tinnitus i noen år, som nå har blitt verre. Jeg vet jeg har jernmangel, så jeg begynte med depottabletter for et par uker siden, men sliter fortsatt med tretthet og hodepine. De siste blodprøvene viste avvik ved disse; S-Ferritin 10 B-Erytrocytter 5,48 MCH 26 Hemoglobin, leukocytter, natrium, kalium, kreatinin, vitamin b 12, folat, kolesterol og vitamin d var alle normale. Kan det være noe mineral jeg mangler, f.eks magnesium? Kan det forklare kramper og tretthet?

Melanotan og Coronavaksine

Hei. Har fått tilbud om (og takket ja til) koronavaksine (Pfizer). Men så har jeg i det siste tatt melanotan 2, har det noe å si? Er det farlig?

Muskelknute ved skulderbladet?

Skriver på vegne av min sønn på 17 år som har angst for å gå til legen. Han oppdaget at han har en rund kul på kanten av det ene skulderbladet. Ble øm her etter at han nylig fikk seg ny gamingstol, og det var da han oppdaget kulen. Kan altså ha hatt den lenge uten å ha merket den. Den er hard som bein og sitter altså fast i skjelettet. Veldig kulerund på str med en liten klinkekule. Har ikke noe slikt på andre siden. Han ble bekymret og håper å kunne bli beroliget ved et svar fra dere. På forhånd tusen takk. Mvh

Kan man få KOLS av passiv røyking?

Jeg har plagsom hoste. Høylydt og slitsomt til jeg etterhvert får opp - men ikke alltid det lykkes -slim o.l.. Jeg har aldri hatt noe lignende bortsett fra vanlig forkjølelse/influensa. Nå har jeg ingen andre symptomer på forkjølelse/influensa. Jeg er vaksinert mot influensa i fjor høst og har fått 2 vaksiner mot corona. Jeg er ikke-røker og i god form for alderen. Min mann (77 år)derimot er stor-røyker og har veldig ofte de siste ca. 5 årene vært plaget av langvarig og samme hoste. Jeg har aldri reagert /blitt smittet ? på det. Jeg nevner det fordi det kan virke som om jeg kan ha blitt smittet? Min høye alder tatt i betraktning, og engstelse for lungebetennelse ?, gjør at jeg søker noen svar. Ingen enkel legesituasjon her jeg bor. Med vennlig hilsen

Finn ditt spørsmål

Har du sendt inn spørsmål og vil lese svaret legen har gitt deg?

Gå til "Les svaret ditt her" og tast inn referansenummeret du fikk ved innsending.

Send inn spørsmål til legen

Ved å bruke nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.
Les mer her.

Spør legen nå fra kr 250, -
Det er fullstendig anonymt

Fotolio

Send spørsmål til legen